Friday, November 16, 2012

tudományosan...


Egy 5 eves koruli kislany akkora hisztit csapott az aruhazban a penztarnal, mogottem alltak.Visitott, sikitott,rugdosott, amiert nem a nike cipot kapta meg,es nem abban mehet oviba.
Az anyuka hozza lehet szokva, szinte uveges tekintettel allt, nem is probalta mar fegyelmezni.Sajnaltam oket, a kislanyt es anyukat is.Aldozatok mindketten.
Ez a kislany mar minden bizonnyal tudomanyosan, elore tervezve, mindent kiszamitva szuletett, es szakkonyvek sorat tanulmanyozva nevelodik, az okosok leirjak mit mikor hogyan.Tilos gugyogni, ertelmetlen szavakat mondani egy jo ideje, nincs utyuliputyuli, mint az en idomben.Evesnel kaloriaszamlalas van, idore alszanak, orara esznek csak, orara kakilnak es pisilnek, bufiznek.Ha korabban van barmelyik inger, nezzuk az orat, hogy nem nem, csak 5 perc mulva szabad.Hiaba kerem ,a tudomany az nagy ur.
Tudomanyosan szeretunk, miota megtudtuk ugyan mi is az, csupan kemiai anyag az agyban.Es lassuk be igy el is veszitett minden szepseget, mert egy kemiai laborra emlekezunk, kemcsovekkel, hosszu egyenletekkel, feher kopennyel, ebben ugye semmi romantika nincs.
Tudomanyosan tervezunk eskuvot, mert a neten le  van irva hogyan kell ferjhez menni, vagy eppen hogy nem kell ferjhez menni, es a valasrol is millio oldal van.Hogyan valjunk, hogyan eljuk tul, mar valasi buli is van tortaval, mert a valas lehet jo is, nem feltetlenul rossz.Ez biztosan igaz, ha mar ilyen tudomanyosan megallapitottak.
Tudomanyosan festunk hajat, sminkelunk, oltozunk, hiszen borszinhez, alakhoz, idomokhoz kapunk segitseget, mi a legelonyosebb.
Tudomanyosan alszunk, mar a matracok is ki vannak kiserletezve, es ebbol kovetkezhet az is, ha tudomanyosan nem alszunk:)....es meg sorolhatnam, a lista vegtelen.
Talan nemi ironia kicseng, de az csak a tudomany muve lehet..igazan ritkan szoktam.
A kislanyra sokaig fogok emlekezni, mert sok hasonlot latok, eleg sokszor felnott alakban is..biztosan a fene nagy  tudomany az oka...