Sunday, January 1, 2012

sírnak az angyalok...
                                                                       ...ejszakai koccintas utan ugy bamultam bele  a sotet egbe , mintha jovot igero gomb lenne.Tele kerdesekkel , vajon mit hoz az ev..de oly borultsag volt,  a csillagok sem latszottak.
Konnyelmu, elhamarkodott igeretem, a mult feledese, lerakjuk, elhagyjuk..sok sok szal atnyul az ujba, atszovi a borus ejszakat,  a fejemben sorakozo kerdeseivel.
Esik, mintha dezsabol ontenek, komoran sotetszurke a vilag, ez az en vilagom itt.Igazi szomoru vasarnap.Sirnak az angyalok, szoktam mondani, talan ok is siratjak az unnep mulasat.


Az ev elso boldogsag falatja lett, hogy eszembe jutva sietosen farmert -csizmat huztam, es a farmerom kicsit lotyog:)az unnepi etrend utan.Nem kis orom ez.:)
Siettem a partra, majdnem egy ora volt, a veget csiptem el.Polar bear dip 2012.Minden evben Januar elsejen rendezik meg, mindig van egy mareknyi orult, es az orultet itt teljesen jo ertelemben irtam, akik megmartoznak a toban.Ma nem volt akkora  a kihivas, mert +4 fok van, de korabban - huszonakarhanyban nem kis dolog.Tobb ambulancias is keszen allt, ha valaki rosszul lenne, de meg soha nem volt szukseg rajuk, amiota en kijarok.
Irigykedve neztem ma az orultseguket, ugy gondolom az ember egeszen addig gyerek lelekben, amig hatalmas orultsegekre kepes.


Eljatszottam az orultseggel gondolatban, legkozelebb talan  en is, es kozben folyt le az arcomon az eso, mintha sirnek, veluk , az angyalokkal...


8 comments:

 1. Én is mindig megcsodálom azokat a megszálottakat, akik ilyen kihívásokra lépni tudnak! Lehet hegymászó, barlangász, ....vagy akármi, de sokan őrültnek mondják, én viszont azt gondolom, hogy a kihívások legyőzése, sikerélmény lehet! Hát, én minden ilyent kihagytam, és már hagyok is!:)) Több bennem a félsz!

  ReplyDelete
 2. Kedves Ágnes, először találkozunk ebben az évben:)
  Ezek a fürdések, nem csak érdekesek, de nagyon veszélyesek is, szerencse, hogy még nem végződött tragédiával, mindig vannak bátrak, elszántak és talán dacolnak a sorssal.
  Első puszi ebben az évben:)))

  ReplyDelete
 3. Az embernek inkább a maga kihívásait kellene megkeresnie, az is lehet éppen elég, s lehet azokat is legyőzni. Csodálom az ilyen bátrakat, de nem követném. Brrr.

  ReplyDelete
 4. Adrienn:) en is hasonloan latom.
  Nekem voltak orultsegeim, persze ennel kisebbek:)egyszer pl kiteptem az utlevelembol egy lapot, mmert olyan pecset volta benne, ahol leadtam nem neztek volna jo szemmel:)Fogtam es kiteptem, senki nem vette eszre:)
  Batorsagom volt, van, inkabb csalad gyerek miatt felelosseget erezve nem mennek bele semmibe.
  Koszi a hozzaszolasod!!

  ReplyDelete
 5. Rozsa Kedves:) veszelyesek bizony, es nekem sokaig volt horghurut mege gyebe felsoleguti nyavalyam, ezert hagytam ki .Most evek ota nincs megfazasom sem, lehet ezert jovore benevezek:))de addig meg ezerszer meg si gondolhatom, eljatszni jo vele.
  Orulok az elso talalkozasunknak!!:))

  puszillak, es BUEK!:)

  ReplyDelete
 6. Holdgyongy:)Igen , igazad van benne.En eleg sokat vegigcsinaltam, ami a sajatom volt.
  Minden evben nezem oket, es keresem a magyarazatot.Miert lesz valakinek tattoo, miert ugrik jeges vizbe...ezert nevezem orultsegnek, mert nincs valaszom.
  Most batran kijelentem, jovore en is megmartozom, mert addig meg sok ido van:))tavaly ketjegyu minusz volt, olyankor azert nagyobb a kihivas.

  Koszi a hozzaszolasod!!

  ReplyDelete
 7. Éljen Ági, én támogatlak! :))) Nem kerül nekem semmibe, igaz? ;) Merj legalább egy kicsit őrült lenni, ez a mottóm. Enélkül az élet savanyúvá válik idővel. (Sajnos túl sok emberen látom ezt.)
  Boldog Új Évet Neked. Puszillak.

  ReplyDelete
 8. Koszi Magdi!!:))
  Az orultsegek azok velem szulettek:)remelem nem fogok elbizonytalanodni, ha ott leszek, hozom a fotokat bizonyitekul!!:)

  Boldog Uj Evet Nektek is!!

  puszillak:)

  ReplyDelete