Friday, January 20, 2012

részlet egy másik naplóból.../epilogus


-ha elkisersz vervetelre , meghivlak egy kavera-kuncog a telefonba
-hmmm..olyan ismeros ez a mondat, mintha mar hallottam volna-kuncogok vissza
-hanyra jossz?-es mar azon gondolkodom, hogy mit vegyek fel.
Meg jo par ismetlo tesztre van szukseg, meg jo par ilyen kavezasunk lesz.
Reggelente a kocsiban a radio musort nagyon szeretem, szinte mindig van valami jo kerdes, es nagyon sokan reagalnak.Egyik hasonlo reggelen a kerdes az volt: voltak e mar halal kozelben (cheating death)es ha igen, utana mennyiben valtozott az eletuk, valtozott e egyaltalan..sokan telefonaltak be, mind mas es mas tortenettel.Egyetlen kozos volt bennuk, az, hogy azota egeszen mashogy elnek.
Sokkal teljesebben elik a napjaikat, sokkal boldogabbak.
Elmeseltem ezt kavezas kozben a baratnomnek, es termeszetesen nem hagytam ki a kerdest, bar a valasza egy ideje az arcan van es en latom is.
A baratnomnek karacsony es uj ev kozott volt egy beavatkozasa, kisebb mutet.Minden jel arra mutat, minden eredmeny, a mutet sikerult.Oszinten vallott az erzelmeirol, amiket megelt az oszi honapokban, neha mennyire elkeserito volt, es igazsagtalan ami tortenik vele.Es hogy mennyire felt.Nem tudja megfogalmazni, szavakba onteni, ahogy azota eli az eletet, amennyiben masnak latja, maskent kezeli.En is csak latom, es probalom elkepzelni.Mintha hianyozna a felelem belole, a szorongas, mintha sokkal egyszerubbnek tunne neki minden.
Amikor olyan aron adjak a jot, a jobbat, hogy nincs semmi kontrollod folotte, nem kerdeznek, csak jon, visz magaval, folsziv, megrag, kikop, es megis mosoly a vege.Ilyen ellentmondasos folyamat talan nincs is megegy.
Mire kizoldul a termeszet, tavasszal mar o is teljesen jol lesz, ujjaszuletik, ujjaszuletett.
A tavolabbi baratnom ferje, aki komaba esett, O meghalt.
Emberek szuletnek, elnek, ki igy, ki ugy, meghalnak.Vannak kivetelezettek, akik masodik eselyt kapnak.Ha csak nezok vagyunk ebben az eletkorforgasban , csak tanulni tudunk toluk.
Tanulhatunk elni, es tanulhatunk meghalni, ujra kezdeni, ujra tervezni, ujra epiteni, ujra elni, csak ugy, mint a  termeszet orok korforgasa, melynek resze vagyunk...



Szep hetveget kivanok Mindenkinek!