Monday, December 26, 2011

forralt borral... 
A jol sikerult unnep, ha veget er, olyan, mint egy jo konyv vagy film, az ember olvasna nezne ujra, de sajnos nem tudja.Kicsit elkenodunk, olyan jo lenne meg hosszabbitani.
Ma este forralt bort keszitettem, es sult gesztenyet, az unnep ugynevezett kellekei ezek, nem maradhatnak el.
A forralt borban az a jo, hogy egyreszt nagyapamra emlekeztet, masreszt lehet inni kettesben valakivel egy ropogo tuz mellett, vagy tarsasagban, de egyedul is szurcsolgethetjuk egy vasarban csatangolva, vagy takaro ala bujva.Mindenhogyan melegseget ad, nem okoz csalodast.
Arra is jo, hogy szurcsolgetve kicsit ujra jatsszuk a szep pillanatokat, kezdodve a pentekkel, amikor mar azzal lehettem akit szeretek, a Szenteste meghittsege, ami valahonnan fontrol jon, es nem kimel kicsit -nagyot, megilletodest ad, zavart okoz.Nem koti korhoz.
Nehany ora Andrea Bocellivel, napzarta az ejfeli misevel...ennyi szepseg talan sok is egy napra.
En most feherborbol keszitettem, fahejjal, barna darabos cukorral, narancsdarabbal..megtudtam azt is, hogy bar forralt bor, de nem szabad forralni, mert veszit az aromajabol, csak forraskozeli pontig hozzuk..igyekeztem:)
 Egeszsegunkre!:)

*fotok sajnos a netrol, az unnep rejtelye, hogy eltunt a kis kameram.
..


3 comments:

 1. Kedves Ágnes, örülök, hogy jól sikerült az ünneped, vigyázd meg a hangulatát, ne tűnjön el az ünnepekkel:))
  Jó borozgatást:)))

  ReplyDelete
 2. Rozsa Kedves:)

  Azt hiszem ilyenkor eleg sokaig sikerul feltoltodnunk.Kell is a hideg telben:))a szeretet melegiti az embert.Eddig meg nem volt ho es igazan hideg sem, de tudom, hogy hamarosan itt lesz, es olyan napokon jo az unnepre visszagondolni.

  A forralt bor nagyon finom lett es a gesztenye is! szivesen megkinaltalak volna!:)

  puszillak!

  ReplyDelete
 3. Szerencsére a forralt bor nem csak karácsonykor finom. Mi esténként szoktunk inni, a jó meleg szobában. Ha olvasgatni szeretnétek a borokról, ez az oldal nagyon hasznos lehet http://minu.me/-vinopedia

  ReplyDelete