Sunday, July 24, 2011

a félelemrõl...
...nem is olyan reg volt, amikor szerettem volna irni egy bejegyzest az erzelmekrol, abbol is kettorol, hogy mennyire ertelmetlenul van jelen, az irigyseg es a feltekenyseg.Nem talalok mellette jelzot, hogy valami jot okoznanak.Megis van nevuk, es napi szinten erzelmet valtanak ki, dolgoznak velunk.
Megdobbent a vilag ujra, es megsem allt meg a Fold, forog tovabb, felkel a Nap holnap is, lenyugszik, emberek mennek, vegzik dolgukat, kisbabak szuletnek, masok meghalnak.
A felelem felutotte fejet Norvegiaban, megvillant.Mindig haragudtam, mindig tehetetlen duhos voltam a felelemtol.Nem vagyok felos, ami duhbe hoz a feltes, amikor mas miatt felek, mert feltek.
Aztan kezdtem boncolgatni a felelmet.Neha jo, mert biztonsagos, kimert, lefekez, ovo, vedo,majdnem kiegyensulyozott viselkedest ad.Mellette parhuzamosan szelet kifogo, lenduletet megallito, ami nem biztos, hogy mindig szerencses, szukseges.Ut kozben ugy hozza lehet szokni, hogy eszre sem vesszuk es eldeformal, egy ido utan onmagadra sem ismersz.A legnehezebb biztosan ebben is, a helyes kozeput felismerese.

Tobb oldalon olvastam el a megmagyarazasat a merenyletnek, de a fejem begorcsolt egy ido utan, mert folfoghatatlan, hogy miert ilyen kamaszoknak kellett ismet meghalni, akik semmit nem kovettek el.
Nyugodjatok bekeben!

4 comments:

 1. Döbbenetes! Ártatlan fiatalokat lemészárolni! Milyen világban élünk? Összeszorul a szívem.....

  ReplyDelete
 2. Kívánom, hogy a Jó Isten adjon minél hamarabb erőt a szülőknek, rokonoknak, barátoknak, hogy el tudják viselni ezt a szörnyűséget és tudják vhogyan tovább élni az életüket drága gyermekeik nélkül! Ezek a fiatalok már a menyországban vannak, nekik már nem fáj, de akik itt maradtak... :(

  ReplyDelete
 3. Szia Erika:)

  Engem nagyon megviselt, a moszkvai is, mert akkor is gyerekek foleg mentek iskolaba:(
  Nem tudom elkepzelni sem a szulok mit elnek at.

  puszi, szia:)

  ReplyDelete
 4. Szia Froni:)

  Tudod amikor ilyen tortenik, akkor elbizonytalanodom, es veszekszem is Vele, Istennel.Hol volt akkor amikor ez a ferfi meszarolt?miert nez el ilyet, ez mar nem elso...aztan majd helyrebillen a lelkigyugalmam valahogy..

  Koszonom a hozzaszolasod, szep estet kivanok!

  puszi, szia:)

  ReplyDelete