Tuesday, July 5, 2011

gondolat hajnalban...Volt ido amikor csak letette a festotalcat, es bamulta Ot festes helyett, kerdezve sajat magat,miert probalja elerni azt, ami ott van elotte...

Vajon miert van az, hogy az embernek ha osszessegeben jol megy a dolga, van munkaja, otthona, szeretik, megis eri valami negativ hatas, vagy ugy erzi valami egy dologban nem kelloen sikeres, akkor csak a negativ korul jar az agya, csak erre koncentral?
Aztan igy gondoltam:a negativ hatas magneskent kerul az agyba, magahoz rantva minden egyes agysejtet, nem hagy egyetlen egyet sem szabadon, hogy az mutogathasson a sok jora az eletunkben.Jol megdolgozzak egymast,de vegul az agysejtek gyengitik el, es bar ott lesz , jelen a sertes, bantas, de van annyi gogyink, hogy tul lepjunk rajta, es eljuk az eletunk.Tuskevel, szalkaval, amit majd kesobb valami pozitivum ki fog szedni belolunk.Igy vagy ugy, a dolgok mindig kiegyenlitodnek.

12 comments:

 1. Kedves Ágnes, az élet már csak ilyen és mi emberek is csak ilyenek vagyunk, a sok apró örömöket egy sértés elfojtja, erősebb mint a sok jó, többségünkkel ez megesik, idő kell a felejtéséhez és ekkor fog felülkerekedni a sok jó.
  Szép napot neked:)

  ReplyDelete
 2. Valami hasonló motoszkál bennem, ha nem is sértés az alap. Sok mindet sikerült elintéznem, de a még előttem álló nehézségek motoszkálnak bennem. Most kell az a gógyi, amiről írsz, hogy minimum kiegyenlítődjön bennem a negatív és a pozitív valami semleges megnyugvássá legalább. Persze, a cél a pozitív túlsúlyba kerülése lenne, ha máshol nem is a fejben!Úgyis ott rendeződik el minden.
  Most mégsem sikerül. Idő kell hozzá?

  ReplyDelete
 3. Tokeletesen fogalmaztad meg Kedves Rozsa:)koszonom es viszont kivanok szep napot!

  ReplyDelete
 4. Szia Eva:)

  Igen, azt hiszem ido fuggo az egesz, ha sertes, ha feladat.Olyannak tunik, mintha raforditott idovel be tudnank sorolni a megfelelo helyre, vagyis ott lesz, de mar nem csak ezen agyalunk.

  Bizom benne nem veszed sertonek vagy rossz neven, mert en magam is ilyen vagyok, es nem erzem annak, de az onmagukkal szemben maximalista emeberek gondolkoznak igy.Nem birjuk elviselni, elnezni magunknak, ha hibazunk, vagy hanyagok legyunk.Sokaig persze massal szemben is elvarjuk, idealizalunk, de egy ido utan, es ehhez is ido kell:)megtanuljuk elfogadni a masikat kevesebb , mint maximalis teljesitmeny nelkul is.A max.telj. persze a mi mertekunk, a mi szemunkkel nezve az, es ez nyilvan mindenkinel mast jelent.

  Nalam abbol is adodik tudom, hogy legkisebb gyerek vagyok, nem csaka szuloknek, a nagyobbaknak is ugymond "meg kellett felelnem", renngeteg elvaras volt mindnig, lett is egy cipos doboz oklevelem:)aztan ugy maradtam, de mar nem banom, mar csak nagyon neha haragszom magamra ezert:)

  Szep napot Neked!:)

  ReplyDelete
 5. Kedves, Ágnes, erről a témáról nekem a következő cikkely jutott eszembe, Murphy hírhedt törvénykönyvéből:
  "Ha egy hordó szennyléhez adunk egy evőkanál bort, akkor egy hordó szennylevet kapunk!
  Ha egy hordó borhoz adunk egy evőkanál szennylevet akkor is egy hordó szennylevet kapunk!"
  Ez így van, ugyanígy történik a mi agyunk bonyolult kémiájában is, ahol a jó közérzet és a boldogság tudatáért az agyalapi mirigy által kibocsájtott vegyi anyagok egyike a dopamin jelenléte a felelős. Ez egy nagyon erős drog, jelentkezése, jelenléte azonnal hat viselkedésünkre, közérzetünkre. Egy jó vicc által kiváltott remegtető nevetés jól mutatja, mikor kapjuk, szó szerint vérünkbe a befecskendezett anyagot. Hasonlóan hat még az oxigénben dús levegő is, a bevégzett munka felszabadító öröme, a szexuális élmények megélése szintén, és lehetne még sorolni.
  Egy gond van! Ha boldogságunk elérésének tevékenysége alatt akár egyetlen kellemetlen élményünk is közbejön, az azonnal blokkolja agyunkban a saját drogunk természetes szekrécióját, és máris hoppon maradunk, mert elmarad az öröm.
  A tanulság az, hogyha jól akarjuk érezni magunkat, vigyázzunk, ne csöppenjen bele egyetlen csepp szennylé sem a boldogságunk szent kelyhébe! :-)
  Szia!

  ReplyDelete
 6. Kedves Éva! Karesz ezt nagyon szépen és tudományosan is megfogalmazta...csak éppen ez kivitelezhetetlen. Pontosan ma történt Velem, hogy két kolléganőm is hasonló cipőben járva két ellentétes információt kapott (mindketten babát szeretnének és az egyiknek úgy néz ki, hogy sikerült, míg a másikkal közölték, hogy orvosilag lehetetlen, hogy babája legyen). Sajnos nem tudok másra gondolni csak arra, amelyik a negatív hírt kapta. Hiába örül a szívem a jó hírnek, az agyam a rossz híren jár....szóval tudomány ide vagy oda:gyarlók és végtelenül kiszolgáltatottak vagyunk. Nekem az egyetlen mentsváram a bajban Jézus. Nem repdesek,mint egy galamb, de úgy érzem, hogy Vele könnyebben viselem az élet megpróbáltatásait. Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményem.
  Szeretem a blogod..sokszor a saját gondolataimat vélem felfedezni...

  ReplyDelete
 7. Na írtam megint egy választ az írásodra...:) persze kicsit hosszúra sikeredett :)

  http://edit-gondolataim.blogspot.com/2011/07/ismet-egy-valasz-level-agnes-irasara.html

  Puszillak:
  Edit

  ReplyDelete
 8. Szia Karesz:)(de reg)

  Koszonom a tudomanyos megkozelitest, jo volt olvasni:)
  A vegere csak annyit, hiszen eppen ez a baj, hogy kivedhetetlen, es ha jon, visz mindent, de szerencsere csak egy ideig, a keringes nem all meg, az eletben sem, es bennunk sem:)

  Orulok, hogy lattalak!

  ReplyDelete
 9. Szia Froni:)

  En is koszonom, hogy elmondtad a velemenyed,orulok, ha jol erzed magad itt.
  Mindannyiunknak szukseg van kapaszkodora, mindneki masban leli meg, egyebkent ez volt a tervezett kozeli beirasom.Majd megejtem , ha mar igy szoba jott.
  Nekem is nagyon tetszik a blogod, de ezt mar leirtam ott.

  A baratnodnek csak azt tanacsolnam, hogy teljesen, ezrednyi pontossaggal semmit nem lehet kizarni, erre senki nem kepes, barmennyire elorehaladott a tudomany.En hiszek a csodakban, hatha O is, es eleri egycsercsak.Gondolkodasmoddal sokat alakitunk magunkon.
  Koszonom a hozzaszolasod, es barmikor mondd el!

  szia, puszi!

  ReplyDelete
 10. Szia Edit:)

  Megyek elolvasom:)Koszonom!

  szia, puszi:)

  ReplyDelete
 11. De jó itt olvasgatni!Tetszik a tudományos és a kevésbé tudományos megközelítés is.

  ReplyDelete
 12. orulok Eva:)nekem is tetszett nagyon!

  ReplyDelete