Sunday, February 20, 2011

évszakok tánca...


..tegnap beszokott varosomba a tavasz, ugy jarta be minden utcait, hogy vedekezni sem maradt idonk..az emberek vetkoztek, lesimogatta rolunk a ruhat, mint valami lathatatlan kezek alatt gombolodtak volna.Majd ejjel hatalmas erejevel, lenduletevel visszajott a tel.Tancoltak.Ugy ereztem, mint egy keringo, a tel es a tavasz nasza, a vegen a tel gyozedelemeskedik az erejevel es kiporgeti a konnyu tavaszt, menj vissza meg, korai a fellepesed. Ejjel jon a tel, oson, tudja nem jo szandeku, tudja mindenki terhere van mar. Reggel a hideg megsem torli a mosolyokat, a tegnap megjelent mosolyokat,melyet a tavasz sminkelt rank, a tavasz melegen cirogato ecsete festette oda. Hiszen tudjuk, ezt egyforman nagyon tudjuk, ettol a cirogatastol a legerosebb , legszeszelyesebb tel is elgyengul, elveszti erejet, majd belehal...

2 comments:

 1. Kié a kép, Ágika? Te festetted talán?
  Képzeld, egy pszichológus nyilatkozta, hogy a hosszúra nyúló tél miatt kialakuló depresszió egyetlen óra alatt el tud tűnni, ha tartósan, több órára kisüt a nap és reményt ad a tavaszra... Érdekes volt hallani, tapasztalatból beszélt. Talán ezért marad ott a tavasz által sminkelt mosoly:)))))
  Puszillak, szép napot!

  ReplyDelete
 2. Szia Mercike:)

  Bar azt mondhatnam, igen:)http://www.artmetallica.co.uk/index.php itt talaltam, Tole hoztam el, annyira tetszett es annyira olyan, amilyen az ejszaka volt.
  En csak rajzolni szoktam neha, inkabb nyaron a toparton, festessel meg csak a furdoszobaban probalkoztam:))csak hulyeskedek, alig sminkelek meg ott is:)

  A pszichologusnak szerintem kivalo volt a megfigyelese, mert ilyenkor ugy belopja a szivunkbe magat a tavasz, hogy a mosoly mar nem olvad el.Egyszer itt novembertol szamolva 100 napig nem sutott a nap, rettenetesen nott a depresszioval kuzdok szama..ezert orulok annak, hogy en egy irasommal is tudok napot csinalni, vagy egy jo gondolattal:)
  Elnezest neha borzasztoan sokat tudok beszelni:))

  szep delutant kivanok, puszillak!

  ReplyDelete