Tuesday, February 22, 2011

mindennek oka van?...


Mindennek oka van, nincsenek veletlenek, boldogan eltek, amig meg nem haltak...hanyszor hallom, de nem allok meg elgondolkozni ezeken az elfogadott mar mar kozhelynek tuno kijelenteseken.Elfogadjuk, mert idotlen idok ota jelen vannak, mar ezen nott fol az anyukank, nagymamank is, Ok is megmondtak, akkor miert allnank le vizsgalni, mi dolgunk van ezekkel? Naponta 60 ezer gondolatunk van..hogy ezt hogy szamoltak ki, elkepzelesem sincs, de meg azt is tudjak, hogy ebbol 80 % negativ.Gondolom az is benne van, amikor vitatom magammal, hogy van e vagy nincs veletlen, valoban oka van e mindennek. Levelet ha olvasok, kepes vagyok kielemezni es rovid idokereten belul kepes vagyok belemagyarazni az indokokat, es nem voltak veletlenek.De ha minden indokkal tortenik, akkor mi lesz a megerzesunkkel, a raerzesunkkel, es azok segitsegevel elkerulve olyat, amit nem indokkal de veletlenul sem szeretnenk ha megtortenne? Hol helyezkedik el az indokkal egy lapon emlitett intuicio?azoknak is van magyarazatuk, arra is azt mondjuk, hogy indokkal keletkeznek eloerzetek?Ha igy meg lehetne magyarazni egy megerzest, az tagadja a hitelesseget, akarhogy nezem.Egy erzes nem kotodhet indokokhoz, megfoghato dolgokhoz. Mivel magyarazzuk, azt, ha valami nagyon jo tortenik velunk, valaki olyan vetodik az utunkba, akinek baratsagaban eletunk vegeig is furdoznenk es megis elveszitjuk..mi az indok ilyenkor?Jo e megtapasztalni olyat, amit ugyis elveszitunk, ez is valami celu vagy csak veletlen volt megis?Jo elveszteset nehezen dolgozza fel az ember, es akarhogy kutat nem talal egy epeszu indokot sem arra, ha volt, miert lett vege, ha vege lett, egyaltalan miert tortent meg.. Az is lehet ezek az indokok a kihivasaink, megneznek bennunket, vagy mi vizsgaljuk onmagunkat,ahogy most en is teszem es azt hiszem ideje, hogy pontot keressek a mondat vegere..jo ejt nekunk:)

9 comments:

 1. Szia Ágnes! Na ezzel jól feladtam a mai leckét nekem.:-))))

  ReplyDelete
 2. Oké, a jó elvesztését nehezen dolgozzuk fel. Nekem azonban mindenképpen az a véleményem, hogy kell a jó megtapasztalása, még abban az esetben is, ha tudjuk véget ér. Kell a feltöltődésünkhöz.
  Pl.: Van egy gyermeked, aki idejekorán meghal, addig azonban boldogságban teljes életet él. Pusztán fájdalmunk miatt azért csak nem akadályoznánk meg a születését, ha megtehetnénk...
  Az önvizsgálat pedig mindig hasznos...

  ReplyDelete
 3. Szia Csilla:)mondjam azt, hogy orulok?:))


  Joe!vegulis lenyeget fogalmaztal, ha vege is de a celja a megtapasztalas.
  Mar csak azt nem tudom meg mindig, hogy mindennek oka van e, vagy vannak veletlenek is?:))

  szep napot!

  ReplyDelete
 4. Semmi sem véletlen és sorsunk egyetlen megnyilvánulása sem független tőlünk.
  Mindent , ami velünk történik, mi vonzzunk be az életünkbe, és pontosan olyan mértékben, amilyenben azt elbírjuk.
  Én hiszek ebben, de mások véleményét is elfogadom!
  Sokszor az okokra csak jóval később jövünk rá.
  Erről még sokat beszélhetnénk,további gondolat fejtegetést és szép , már napsütéses napot kívánok!

  ReplyDelete
 5. Szia Agnes!
  Elgondolkodtato iras,es jo lenne,ha valaki megnyugtato valaszt adna erre.....En sokat gondolkodom,magam kapcsan ezen,de sajnos,meg nem talaltam elfogadhato valaszt...Hogy miert tortent ugy ahogy......sok minden.Koszi
  Udvozollek szeretettel,
  Eniko

  ReplyDelete
 6. Kedves Ági! Hiszek benne, hogy jobban leszel reggelre:)) Tetszett az irásod.
  Sok szeretet energia áradjon most Neked:))

  ReplyDelete
 7. Szia Judit!

  Nagyon tetszett a megkozelitesed, es ami a legjobban, hogy mindig a vegen jovunk ra.Sokszor evek mulva derul ki, hogy mit miert csinaltunk, es talan eppen ettol kicsit felelmetesen misztikus, ha utolag vegig gondolja az ember.
  Koszonom es viszont szep napos idot kivanok!

  ReplyDelete
 8. Szia Eniko!

  Arra gondoltam a megjegyzesed olvasasa kozben, mert tudom mire celzol, amit egyik reggel irtam, vagy este nem erdekes.
  Ha szeretunk, nem az a legfontosabb, amit mi erzunk, hanem az, amit azokkal teszunk, akiket szeretunk.Ha csak a magad szogebol nezed es igy, hogy szerettel, talan ad valami megnyugvast, szivbol kivanom.!

  Nagyon szep napot kivanok neked!

  ReplyDelete
 9. Szia Aniko!

  Lekopogom, de mar 3 eve nem voltam megfazasosan beteg, egyszer ketszer egy egy nap, de olyan tartos lazas, kohogos nem volt.
  Es jo volt olvasni nalad, nem lettem beteg:)koszonom az energiakat, es a kedves megjegyzest!

  Szep napot kivanok neked is!

  ReplyDelete