Monday, April 19, 2010

valami politika


Sting -tol kedvenc mondasa:Ha csak nok lennenek jelen a politikaban, a vilagban rend lenne.

Azt hiszem igaza van, bar tolem a politika tavol all..nem ertek hozza, szoktam mondani.
Amilyen kaosz van , ugy gondolom masok sem nagyon.

A valasztast termeszetesen az ocean sem volt kepes megallitani, az en nappalimba is bekoltozott.

Az, hgy egy orszag hogy fog mukodni, mar akkor eldol, amikor kialakul a tobb- part rendszer, a sok jelolttel, mert mindenki ugyis csak a sajat kis vilagat fogja vedeni, kepviselni, vagyis onmagara szavaz.
Amikor ekkora differencialt eletet hoztak letre egy nagyon penzkozpontu vilagban ott senki nem fog nyerni, mert egyszeruen nem lehet, mert olyan ugysincs, hogy valami mindenkinek jo legyen.


Mert ahogy Steinbeck is irja egyik kedvenc konyvemben: egy gyerek mas szemmel latja ugyanazt, amit mi, vagy a nagyszulok.. eppen ezert ha a szulo is es a nagyszulo is csak a maga sorsat navigalja, arra szavaz, a mostra, a pillanatra, akkor a gyerek a valtozasban egeszen biztosan nem fog jol kijonni a vegen...na de en nem szeretem a politikat

Regen azt hittem azok a dolgok a jok, a helyesek, amit sok ember tart ugy, lat ugy, persze ettol az meg nem biztos, hogy igazak.

Az a vilag, ahol embereknek az otthon lett elbizonytalanitva, az semmi esetre sem lehet igaz vilag, megha sokan is tartjak helyenvalonak.

Tudom, hogy semmi kozom, jogom az otthoni dolgokhoz, mert itt elek, de szerencsere a gondolat az meg szabad.es hat mindennek van ara, meg egy kivulrol jol festo eletnek is.