Thursday, April 8, 2010

.. gondolatok A hűségről.



Sandra Bullock fotoja nez ram legalabb hatfele kulonbozo magazin cimlapjarol, ahogy allok a penztarnal vasarlaskor.De most nem mosolyog rank.Nehany hete az Oscar-on meg a vilag tetejen allt, az ove volt, ma mar nyoma sincs ennek a magabiztossagnak.Megcsaltak, csunyan, sokszorosan , szo szerint megalaztak.Es ami az Oscar , vagyis a kis szobor ironiaja, hogy mikozben azt a filmet forgatta, amiert az Academia a legjobbnak talalta, kozben a ferje fuvel faval csalta.Azt hiszem ma mar egeszen mast jelent ez a szobor, es az a vilag, ma darabokban hever, benne O is. Nem is olyan reg eppen errol volt szo az egyik musorban, a husegrol,illetve inkabb a hutlensegrol. A musor termeszetesen csak hiresegekkel foglalkozott, bar amikor ilyen temaban kerulnek szoba , inkabb nevezem oket hirhedteknek.
Ha valaki arra kerne definialjam a huseget, azt hiszem bajban lennek, kulonosen mint merleg szulott, elegge mashogy , talan sajatosan latok dolgokat, foleg ebben a mai vilagban, figyelembe veszek sok sok olyat, amit elhamarkodottan itelkezo kihagyna. Ingergazdag vilagban elunk, mondhatni ingerboseg, szinte flood van ingerekben is es azokban a technikai csodakban is, amivel meg es meg lehet sztimulalni magunkat es masokat is. Abban a bizonyos musorban nagyon ferfiellenes hangulat alakult ki, es bar senki , egyetlen ferfi nem kert meg, de vedelmukre keltem.Mert ha statisztikailag nezzuk meg, akkor minden egyes hutlensegre jo esetben szukseg van egy ferfira es egy nore, tehat valahol azonos az eredmeny, egyikunk sem jobb vagy rosszabb benne.Nem is ertem a musorvezeto ezt hogy nem vette figyelembe es kar, hogy nem lehetett betelefonalni. De maradjunk a meghatarozasnal, mi is a huseg?gondolom ez is mindenkinel mas.Nalam sokat szamit a gondolat, az eszme ha ugy tetszik.Mert mit erek azzal, ha a testem szeretve van, de az agyamra nem vevo, vagy eppen nem arra ami benne van.Massal vitazik szenvedelyeseket barmirol.Nem, nem birnam ki, hiszen elfogadott az agyszex is, illetve orgazmus.Es valoban letezik.De amire ki akarok lyukadni az, hogy az amirol vitazok, kivel osztom meg, az ugy hiszem kontrol alatt van.A testiseg mas kerdes, itt a ferfiaknak elonyt kell adnunk, mert van amirol valoban nem tehetnek, es ha az bekovetkezik, azt nem esszel dontik el, inkabb elment az esze pillanat volt, vagyis megbocsajthato..na jo nem egre foldre, mert sok elment eszes allapot nem lehet, az allandosulna es akkor nem is lenne kozos vitank se, mert eszetlennel nem lehet, nincs mirol.

Van egy kep elottem, olyan 9 eves kislany voltam, korhazban latogattunk valakit.Konkretan emlekszem a szobara, ket agyas volt, az egyiken a mi betegunk, akihez mentunk , a masik a'gyon a kovetkezo kep.Az a'gyban fekszik egy toporodott nenike, nagyon nagyon oregnek tunik, a mai szememmel is visszatekintve, az a'gy szelen ul a hozza illo nagyon oreg bacsi, a ferje, fogjak egymas kezet, es a szemukkel beszelnek, mosolyogtak, teljesen hang nelkul. A huseg fogalma ez a kep nekem, minden benne volt,a kezfogasban, a nezesben, az eletkorukban. Emberek vagyunk, hibazunk, de kell adni eselyt a javitasra, ehhez kell a megbocsajtas ereje. A huseg az egy elet munkaja azt hiszem, es nem csak parkapcsolatra , hanem ideologiahoz valo husegre is gondolok . Nagyon elgepiesedtek a gondolatok is ebben a nem emberkozpontu vilagban..de ha igy is van, neha, es hangsulyozom neha, szabad klikkelni egy reset-t, mert ilyenkor bizonyitjuk, hogy megis elsosorban emberek vagyunk, emberien viselkedunk.