Thursday, October 9, 2014

8.,9...

Miutan anyam meghalt,  en is es mindket testverem szamtalan katicabogarat lattunk  hazainkban nagyjabol egy idoben. Mivel ez tel kozepen tortent , meglehetosen furcsa  es  szokatlan egybeesesnek tunt. Mindannyian ereztuk, hogy a katicabogar  egy uzenet nekunk.
Osszegyujtottem nehany informaciot, hogy megosszam a testvereimmel.
A katicabogar a bogar csalad tagja, megtalalhato minden eghajlaton. Felgomb alakuak, rovid labak, es altalaban vilagos szinu, fekete, sarga vagy piros elszinezodessel. Eletciklusuk negy hetet igenyel, igy egy nyaron at tobb generacio cserelodik.Ez a ciklus koti oket az energiakhoz es a megujulashoz.Azok, akik katicabogar totem tulajdonosok, rendszerint csaladkozpontuak, eros erkolcsi es tarsadalmi ertekkel birnak.
Angolul lady bug, melynek eredete a kozpekorba nyulik vissza, amikoris a Virgin Mary-hez(Szuz Maria) volt elkotelezve, ugynevezett bogar Miasszonyunk neven.Ez a nev koti a katicabogarat a szellemi eszmekkel es a vallasos ahitattal.Szinten kapcsolatban van az Edesanyakkal./eddig a szoveg, sajat forditasom

 link eredete:
 http://www.experienceproject.com/stories/Love-Ladybugs/141399








A termeszetben ha talalkozom veluk, nem kirivo, megcsodalom szabalyos pottyeit, egy fuszallal az ujjamra segitem es nezem ahogy elszall onnan.Mosoly jelenseg.Amikor egeszen szokatlan helyen jelenik meg, bennem is folmerul a kerdes, vajon milyen uzenete lehet.
Talan Anyu gondolt ram, gondolom el, ahogy leforditom ezt a kis szoveget.


mas/Tegnap vasarlaskor a penztaros lany neve :Mimosa volt,illett hozza, kicsi , torekeny , kedves lany volt.Meg soha senkit nem ismertem ilyen keresztnevvel.Kulon orultem, hogy ebben a honapban tortent, hiszen a kulonleges honaphoz jol illik.