Tuesday, October 28, 2014

28.


...almaspite illatu a haz, a kezem, en magam.Osz izu gondolom el, majd hangosan is kimondom.
Minden evben ilyenkor keresem a gyermekkorom almajat, amibe beleharaptunk a 32-nel sokkal tobb fogunkkal, megha  a rago fogakkal nem is lehet harapni, es kifroccsent a le, csurgott az alman, a szank ketoldalan, amitol persze nevetni kellett.. csak emlekeimben csurog a le, az itteni almak meg ilyenkor, egeszen frissen sem olyan ledusak.
A legjobb almaspite recept fel citrom level es hejat reszelve is irja.Veszem ki a kosarbol a  citromot, megmosom, majd leteszem es a tenyerem eros nyomasaval forgatom egyszerre, gorgetem elore hatra  es kozben nyomast gyakorlok.Mielott kettevagom nevetek, anyumozdulat volt.Nem tudatos, nem szandekos, csak ahogy lattam tole, osztonos.Valemelyik DNS gen felelos a citrom gorgetese es nyomasaert:) Anyu valoszinu nem ertene mit beszelek mar megint, csak azt mondana igy konnyebben kijon a le, es valoban igy van.Nem mergelodne most a vastag heja miatt sem, ez egeszen vekonyheju, ledus citrom.Ezzel a mozdulattal a magokat is kilazitjuk es szinte kiesnek, amikor kettevagom.
Vajon tolem milyen mozdulat oroklodik,/dott.. az orokles erdekes dolog, tanultam rola, ha nem is nagy melysegben, de kevesen tudjak, hogy neha ugrik egy generaciot, es meglehet, ha egyszer  lesz unokam o fogja gorgetve nyomni a citromot:)amin persze mar a finom falatokban tanyerrol eltuno almas pite fogyasztasa kozben almelkodom, ezt nem merem hangosan mondani.Mert ugye amit kimondunk, felo, hogy nem teljesul:)