Wednesday, October 15, 2014

14.,15....


Minden  varakozasnak  megvan a maga szepsege, kitolti minden pillanatod, gondolatod.Majd a vart pillanat tovaszall es hatalmas urt hagy maga utan.Kapaszkodokent keresel egy ujabb esemenyt, alkalmat, hogy enyhitsd a rad telepedett semmittevest, ne erezd ugy, hogy valami nagyon hianyzik a mindennapjaidbol, ne erezd ugy, hogy valamiert most nelkulozhetove valtal.Azt megsem irhatom, hogy foloslegesse, mert az nem lenne valos.
Es mikozben keresed a kapszkodod, elropul ket nap hihetetlenul gyorsan, majdnem eszrevetlenul, csak azt veszed eszre mar megint egy paratlan nap estejeben vagy.
Tegnap +26 fok volt, eros , bodito szellel, kerestem az elpakolt nyariruhakat(vajon hanyszor fogom elrakni, elovenni).Ma merseklodott, csak 20 fok volt, van meg most is, pedig kesore jar.
Bovult a bogregyujtemenyem(mert nagy gyujto vagyok) , egy New York-ival.A Starbucks-nak van egy programja, az adott helyszinen ertelemszeruen olyan felirattal arul bogret, nemi varosreszlettel festve az oldalara.A bogremaniam tulajdonkeppen abbol ered, hogy amikor hazater az ember, masnap eloveszi, vagy sokadik napon , es mikozben kortyolgat teat, kavet vagy cappuccinot, eszebe jutnak a pillanatok.A bogret naponta hasznaljuk, naponta juthat eszunkbe egy egy elveszettnek hitt momentum.
A kedvenc ital kortyolgatasa kozben ujra es ujra kortyolgatod azt, ami ott, azon a helyszinen megerintett, megfogott, elvarazsolt vagy megdobbentett.
A bogre aljan felirat: you are here..mint bevasarlokozpontokban a hely felterkepezve, szamokkal jelolve, es ahol eppen nezed nagybetuvel  kihangsulyozva:Itt allsz!Itthon olvasva  a you are here, more like, you were here...
 Mikozben irok , megcsodalhatom, ahogy Panda es Lola koszonti egymast, hanggal is, egy ket puszival is, most bekesseg van, tobbnyire az van, jo testverek.
A varakozasrol Marai irt  nagyon szepen , A gyertyak csonkig egnek-ben..elo is veszem mindjart, nincs olyan ev hogy ne olvasnam ujra ha nem is teljessegeben, mert mindig van 1-2, amit megunhatatlansagig kepes olvasni az ember, vagy nezni, es hiaba tudja elore a szavakat, szoveget, az elmeny nem hagy alabb, nem csokken soha.