Tuesday, October 7, 2014

6.,7...

-kislanyom pihent agyu vagy ma, ne sertodj meg erte-hallom anyukam hangjat, es ma ez kulonosen igaz lenne.
Kinlodok, mert mara pocsek ido lett, delutanra egyedul maradtam, de megsem vagyok fokuszban, csapongok.Ilyenkor nem tudok olvasni, filmezni, vagy zenet hallgatni...stb. Kinomban pl diot pucoltam es mezzel eltettem uvegbe, az uveg tetszik, fogalmam nincs fog e ebbol enni valaki, de a feny fele forditva csodas a szine. Eszembe jutott a szurke bunda, amit ovis koromban kaptam, orokoltem a noveremtol.Fantasztikus osszefuggest latok a bundam es a mini szoknya megszuletese kozott. A bunda amikor eloszor ram adtak, a bokamig ert..szinte latom, ahogy allok duzzogva, majdnem megpukkadtam a meregtol, amiert ezentul ez lesz a telikabatom.
-ne duzzogj, legalabb a bokadig melegit!-hallom, de ettol meg duhosebb leszek.Aztan megadva magam a sorsnak, valahogy elfogadtam a szurke bundat es mar v
iseltem duzzogas nelkul.Egyszer sokaig alltam a cserepkalyha kozeleben, anyukam gyanus szagot erzett, kicsit megporkoltem a szurke bundam:)emlekszem, ahogy probaljak olloval lecsipkedni a barna elszinezodest. Egyszer meg mennyasszony nezesre oltoztetett fol anyukam, nagy dolog volt ez, esemeny.Az eskuvos nep vegig vonult az utcan a templomba, elore tudtuk mikor lesz, hany orakor, es vagy a kapuban vartuk, hogy lathassuk a menyasszonyt, mert senki mas nem volt erdekes, vagy az ablakban vartunk turelmesen.Ekkor anyukam elkeszitett, hogy a kapuban allhatok, onnan megiscsak jobban lehet latni, de eppen nagymosas is volt, es en beleestem az aztato vizbe szurkebundastol, mert addig labatlankodtam:D maradt az ablak, onnan nezhettem a menyaszonyt, meg a szurke bundam, ahogy szaradt:) Mar iskolaba jartam, es meg mindig a szurke bunda volt, de nem azert, mert megalltam a novesben..aa dehogy, en nottem a bunda meg egyre kevesebbet takart el belolem, de nem azert mert kisebb lett, en lettem nagyobb:)ez nagyon jo mondat lett, de hagyom:) Mar a terdem folott ert csak, meg szerencse csak folfele nyultam, aztan mar csak majdnem a csipomig..es ekkor mar letehettem, nem tudom ki orokolte tovabb, en voltam a legkisebb.
Csak ma ahogy eszembe otlott, arra gondoltam, aki a miniszoknyat megtervezte, talan hasonlo szurkebunda tulajdonos volt:D

Aprilis 17, 2010


Ilyen az, amikor visszaolvasok magamban egy esos hajnalon, hogy ne csak a teaval izesitsem az elottem allo napot.
Igy tobb, mint negy ev tavlatabl is ugy gondolom, valahogy igy talaltak fel a miniszoknyat, es egyetlen sort sem vennek ki az akkor irottbol.
Tegnap 19 fok volt, ma 24-t igernek, vagyis ismet "nyar" van, ma a csizma marad, a szoknyam meg terd alatti.Erdekes, de semmilyen korszakomban nem kedveltem a minit, pedig a shortot meg igen.


*foto from net