Thursday, March 21, 2013

gondolatok a konyhában...


..a gondolat szabadsaga adja meg azt a lehetoseget, hogy egyszeru hetkoznapi rantas keszites kozben tovabb morgolodjak a nyugati tarsadalomban az ember devolucioja cimu cikken, melyet napokkal korabban olvastam.A sok igaz, amit tukorkent tart elem faj.Mindig az allatokhoz hasonlitjuk magunkat, nem vagyunk azok, es ugyanakkor kozottunk ket labon jarok, vagyis a farol lemaszott de ott azzal be is fejezodott az evolucioja, ha kepes olyan tettekre, melyekre sok allat sem.


...a gondolat szabadsaga adja meg azt a lehetoseget, hogy mikozben erosen allok ket labbal a foldon, megis szarnyalva foldreszekbe kukkantok be.
Felidezi a film majdnem nyito mondatat, ahol andalito zene mellett a festoi taj latvanyat kevesnek talalva, alabeszel a fohos, mint narrator.Isten szemevel latni annyi , mint repulni.
...a gondolat szabadsaga engedi meg a fejben lejatszott felhaborodasom, morgolodasom, mert en mindig ugy kepzeltem odafont egyformak vagyunk, onnan nezve a tavolsag is azonos, ezert nem tudok napirendre terni a szegeny egyhaz szegeny emberek kijelentesen .Ha mar ott font is megkulonbeztetnek bennunket, kiben-miben bizhatunk?
A gondolat szabadsaga engedi meg azt, hogy mikozben beszelnek hozzam, egeszen mast gondolhatok, ha esetleg  a beszed szabadsagarol is van szo, de a gondolataimat csak szabalyokhoz kototten mondhatnam , irhatnam le.
A gondolat szabadsaga az, amelyik valoban letezhet, letezik, soha el nem veheto:)


* March 21.tavasz elso napja hajnalan ..ami jo hir, ami rossz, hogy -14 fok van