Monday, April 30, 2012

édesen keserû...
"És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet! Csendesen adja, két kézzel, a reggelt és a délutánt, az alkonyt és a csillagokat, a fák fülledt illatát, a folyó zöld hullámát, egy emberi szempár visszfényét, a magányt és a lármát! (...) Ajándék ez, csodálatos ajándék."/Marai Sandor

Kepes vagyok kibujni a borombol, eltavolodni magamtol , kivulallokent nezni magunk.Engem, Teged, Mi Noket.
Nem csak a feluletes latvany erdekel, milyen legujabb divatot fedezek fol, ruhaban, kiegeszitoben vagy frizuraban.Az erdekel nagyon, amilyen szerepet betolt, akit latok, hogy foglalja el helyet az eletben, egyaltalan talalja e, megtalalta e.Igy vizsgalom sokszor sajatmagam is.
Ujra es ujra megallapitom, nem konnyu nekunk noknek, ebben a ferfiak altal "uralt" vilagban.Ujra es ujra megujulast varnak el tolunk, mindig tobbet es tobbet kell tudnunk..es megis , mindig minden valtozasban maradjunk Nok.Nagybetus Nok, akik igy vagy ugy de kapcsolodunk egymashoz, evtizedeken at, szazadokon, valtozo plotikiai iranyzatu korszakokban.

Mi visszuk at a hagyomanyokat, a szokasokat a masik oladalra.Mi egeszitjuk ki azzal, amit mi magunk elunk meg, es igy, ezzel adunk hozza.
Tegnap este szuletett a mondatom;ebben a hazban talan akkor leszek otthon, amikor levetkozom, levetkozzuk az elozo haz szokasait.Egy haz fekvese, elrendezese, berendezese ugy marodik, ivodik belenk, hogy eszre sem vesszuk, csak amikor elveszitettuk, vagy foladjuk.
Mint a valaki jelenlete is, a hianykor hatvanyozodik, ad valos erzest, erteket arrol, mennyit, mit jelent.Ilyennel bir egy haz is.
Majd amikor levetkezzok, uj szokasokra csereljuk, akkor mar nem lesz zavart a tekintetunk egymasra nezeskor, mint aki eltevedt, keresi az uj utat, es szembekotosdikent tapogatozik.
A kis lakasban regen bujocskat jatszottunk.Kicsi volt a gyermek, laba latszott a fuggony alatt, de O meg nem tudta, mi meg sokaig kerestuk, hogy orulhessen.
Majd most is sokaig idozok, sokat szentelek arra , hogy keressem a szepet, a jot, semmint foladjam.Kirekesztve magam a szepbol, a boldog pillanatokbol, hiszen csunyak jonnek kereses nelkul is.
Tegnap csokis sutit sutottem.Regi szokasom, edesiteni, ha valami keserunek tunik.Ebben a hazban megis valamiert ujat adott, uj ize volt.Benne volt a regi az ujban.Indulasnak nem is olyan rossz.


6 comments:

 1. :)
  sőt, nemhogy "nem is olyan rossz", hanem egy nagyon-nagyon jónak a kezdete.
  :)
  ugye, mondtam már, hogy gyönyörűen irsz?!
  puszi, hatalmas ölelés, és üdv a mókuskának.
  k.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Klara Draga:)Bizony sokszor mondtad mar, es olyan jo olvasni:))most minden oromre lecsapok meg jobban, mint elotte:)
   Ez a mokus fogadjunk lekovetett:))

   Koszonom!!

   puszillak, es nagy oleles viszont:)

   Delete
 2. Bizony nem rossz, kedves Ágnes,a kezdet nehéz, de még sok szép és édes vár rád az új otthonodban is, idővel...
  Puszilak:)))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igyekszem Rozsa Kedves, igyekszem:)) a tegnapi suti mar az volt:)

   Kosoznom! es puszillak:))

   Delete
 3. Kedves Ágnes!
  Örülök, hogy kint a természet, úgy te is kezdesz éledezni. Egyszer, Angliában az egyetemisták felkérték W.Churchillt,hogy beszéljen az életéről, vezetési elveiről.A színházterem megtelt rengeteg érdeklődővel.A rektor felkérte, hogy tartsa meg a beszédét.Felment az emelvényre, és így szólt: - Egyet tanuljanak meg! Soha,de soha ne adják fel!Ekkor levonult a színpadról, és hazament.
  Szeretnék ajánlani egy könyvet. Nem tudom egyáltalán megtudod-e szerezni, mert itthon is kevés példányban nyomtatták ki.
  Lív Ullmann: VÁLTOZÁSOK
  A mű eredeti címe: Forandriengen
  Gondolom, van ezernyi bajod nem hogy most könyveket olvass.De ez egyszerűbb,mintha hosszú oldalakat írnék ide belőle. Azért érdemes elolvasni, mert inspiráló gondolatokat ébreszt az emberben.
  ..."Nem az a bölcs, aki megkülönbözteti a jót, és a rosszat.Ha nem aki a két rossz közül tudja a jobbikat választani."...

  Péter

  ReplyDelete
 4. Kedves Peter:)

  Bar ugy van, ahogy emlitetted korabban, hogy varatlanul belem mar a fajdalom, a kert hianya.Pontosan aze a kerte, a novenyek amelyeket en neveltem, de nem ulok busan, magamba zarkozva, fordulva.Mindig ilyen voltam es nagyon orulok, hogy barmekkora is a valtozas, meg mindig ilyen maradok.
  A konyvet nagyon megkoszonom, utana fogok nezni okvetlenul, mert amira akarjuk tudunk idot szakitani.En fogok is:)Nagyon felkeltette az erdeklodesem.
  Par eve pl augusztusban semmi mast enm csinaltam csak olvastam:)elotte rendelt konyveimet osszeszedtem es olvastam, annyira jo volt.Majd meselem, irom, hogy tetszett.

  Kosoznom es szep napokat Neked!:)

  ReplyDelete