Tuesday, April 5, 2011

sZines sZerda...


FEHÉR-Félénk

A feher szimbolizalja a tisztasagot, artatlansagot, naivitast.A feher erosen kihangsulyozza a fiatalsagot es tisztasagot. Idos emberek viseleteben a feher kifejezheti a tokeletesseget, az elerhetetlen megvalositasat, visszavagyast a fiatalkorba, a frissessegbe. Jelkepezheti meg a vagyat az egyszeruseg utan, az egyszeru elet utan. Makacs, oszinte, komoly a feher kedvelo ember.
A feher a hetfo szine.






FEKETE -Elegáns

Orok, stilusos, uralkodo, versenykepes, gyozedelmes, kontrolalo, intelligens, kifinomult. A feketet kedvelo emberek hatasosak, de megsem kirivoak.Szeretik a titokzatossagot kelteni, elnyomva melyebb vagyukat a kulvilaggal szemben.A fekete viselesevel jelzik a melyen rejlo belsot, annak a felkutatasat.A fekete a szombati nap szine.



Ez a ket szin az, amelyik barmi egyeb szinnel osszerakhato, viselheto nyugodtan, nem utik egymast.Megis igy raktam parba, mert ketten egyutt az elegancia felsofoka, szerintem. A menyasszonyi ruha teves hit, hogy az artatlansag jelkepe miatt feher, ez ma mar szinte teljesen nevetseges lenne, es megis a ruha jelen van, legalabbis a mi kulturankban feher-fekete az eskuvoi ruhaszin.Regi idokre visszanyulva a feher menaysszonyi ruha a kisbabakor-keresztelo utani , ahhoz kapcsolodo nagy vallasi esemeny miatti szin, csupan ezert feher. En a feheret olyan kiralynoi, sokszor , kulonosen telen jeges, buszke, gogos szinnek latom.Nem is divatszin telen, megis nagyon szep a szurkesegben, ha valaki abban van, es tavolsagtarto, meltosagot kovetelo.De ezt csak en latom igy talan. A fekete azert erdekes eskuvon, mert a gyasz szine is es a ferfi ezt viseli.Valami mende-monda szerint a ferfi lelke belehal a noebe, amikor kimondja az egyebkent boldogito igent, eltemeti magat, hogy ketten egyutt utana egyet alkossanak.Nem tudom , hogy igaz e, de elkepzelesnek nem rossz es hiheto. Aztan azert is raktam meg igy ossze, mert olyanok, mint ket polus, amelyek maguk koze foglaljak az osszes tobbi arnyalatot.