Wednesday, April 6, 2011

az öregedésről...


Megint kihuzom a gyufat a fiuknal,illetve igazodva a foldrajzhoz, kiasom a csatabardot, de ez a cikk nem hagy nyugodni, kulonosen a vasarnapi latvany miatt. Egy-ket hete olvastam egy cikket, aminek a cime is idegesito volt, :A nok 29 eves kortol oregek, valami ilyesmi volt. Arrol szolt, hogy felmerest keszitettek es a nok nagy szazaleka 29 evesen mar oregnek erzi magat, az elvarasok miatt, amit a tv, magazinok, es egyeb forumok bemutatnak.Vagyis, konzervaljak a noket, illetve lanyokat , mintha csakis hamvasan, feszesen lennenek nok, es miutan ez elmult, megadja magat a gravitacionak, fejben is oregnek kepzelik magukat.Ellenben a ferfiak, akiknek teljesen mindegy a kulso, az evek szama, ahhoz merik fiatalsagukat, amig a haloszobaban teljesitenek. En ettol a cikktol persze megint pipa lettem, mintha direkt egymasnak akarnak ugrasztani a nemeket, es en eszetlenul lepre is megyek:D Eloszor is nem tegnap voltam 29 , de soha nem ereztem magam jobban, ha ez az oregseg, ok, johet, mar csak azt nem tudom 70 evesen milyen korban leszek, esetleg, ha szuleimhez hasonloan elek, majdnem 90 evig. Masodszor, szerintem az eletvitelunkkel, az etkezessel es egyeb kenyelmes dolgokkal, gepek, kozmetikumok stb. sokkal jobban kitolodott az oregedes kezdete.
Harmadszor, aki ezt a cikket irta nem latta azt, amit en vasarnap delutan.Kavezoban ulunk, megerkezik egy 4 fos bicajos ferfi tarsasag.Nem mai fiuk voltak, hogy finoman fogalmazzak, es valoszinu olvastak a cikket es elhittek, kulonben igy ,balettruhahoz hasonlo, fenyes bicajruhaban, nadragban nem indultak volna el otthonrol.Ami tudjuk, szinte semmit nem biz a kepzeletre.Ok nem zavartattak magukat, de mindenki mas nyakferdulest kapott, csak ne kelljen oda nezni. Nem tudom ki irta a cikket, de szivesen odaultetnem egy ilyen latvanyra, talan atgondolja ilyen szempontbol is.
Hirtelen besoroltam magunkat, baba, kisgyerek, nagy gyerek, kamasz, fiatal felnott, felnottlany , no, anya, erett no, nagymama, bolcs idos no korba..de, egy vegig tiszta volt, mindig nok voltunk, illetve kiskorban nonemuek.
Az emberek genektol, eletviteltol stb.fuggoen kulonbozoen oregszenek, ami kifele lehet kevesebbet mutat itt ott, egyik masikunknal, de a belso szervek, a sziv, tudo, maj ,vese stb..az mindenkinel ugyanannyi eves, ha ferfi ,ha no, ha latszik, ha nem. Kar, hogy a mai vilag valoban igy probal szemleltetni pelda, utanozni valo kepeket, mert sok kislanynal, sot kisfiunal is oriasi zavart okoz, kulonosen a kamasz korban, amikor az idegrendszer nagyon labilis.Egyszoval kar, hogy ilyen cikket leadnak, az megsem kar, hogy en duhos leszek miatta, es egy csomo embernek elmondom, mert kiderul, hogy nem egyedul gondolom igy, es bar a forumok, tv , magazin stb latvanyosak, de a latszat azert sokszor csal, mert az elet megsem ilyen. Es van nagyon sok szep anyuka, nagymama, erett no, felnott lany, akik tisztelve vannak, es nem mas, mint a ferfiak altal, de az sem baj, ha csak egy altal, akinek ezek a nok, anyukak , nagymamak a tokeletesek, az o kis vilaguk, vilagunk teljesen rendben van igy..