Sunday, November 25, 2012
candy cane recept...
Egy kiló kristálycukrot,1 csészényi vizet, egy negyed csészényi ecetet vagy fél teáskanál tejszín, egy kis evőkanál glicerin. Íz vanília, rózsa, citrom, vagy a borsmenta.
Forraljuk ossze az anyagokat az aroma kivetelevel, keverés nelkül, 20 perc vagy fel oraig, vagy amig szemcsesen bugyborekolni kezd a csökkent víz hatasara. Mielőtt kiontenenk hulni egy zsirozott talcara , keverjünk bele egy fel teaskanal szodabikarbonat.Rogton ontes utan a tetejere simitunk ket evokanal aromat/izesitot.Ha kisse lehult huzzuk , mint a madzagot, amig feherre szinezodik.Majd jeloljuk be a bot nagysagokat es vagjuk el, vagy bot vagy cukorcsok alakokra.
A cukor szinezheto tetszes szerint, ket vekony szinezetlen es egy vekony szinezettet tekerunk ossze, es bot alakura formaljuk.
* ez egy regi recept, ugy talaltam a neten.En meg nem probaltam elkesziteni, ha igen, akkor megmutatom:)Ha valaki megprobalja, legyszives meselje el, hogy sikerult e.