Sunday, October 14, 2012

csapongva...


...kicsoszogtunk Lolaval a macskakat beengedni, elvegre esik, megha meleg is a levego.Sotetben ,  a tuzhely oraja kozel  a heteshez vilagit.Nem kapcsolunk lampat, a magunk szereny, csondes modjan tesszuk, ne zavarjunk senkit.Allok a nyitott tornac ajtajanal, kapaszkodva a kilincsbe, nagy meglepesemre a macskak nem bejottek, kimentek:D Ettol fel is ebredtem, mert ok tudnak valamit, van valami rejtett ut a hazban, talan a foldszinti uzlet resznel? nem tudom meg, de kivancsisagot ultetett belem.Jo jel.
Masodik napja esik, masodik napja nem zavar, sok tennivalom van,takaritas, sok megint magara maradt zokni par keresese.
Es kozben csapongas, ez barmikor megy.Ma eszembe jutott, hogy eddigi eletemben ketszer interjuvoltak,( nem allas ), tv-s hirhez kellett az anyag, amirol aztan nem tudom, hogy megjelentem e, mert szoras, vagas van azon a teruleten.Keves a "hasznalhato"anyag.Egyre tobbszor talalkozom az utobbi idoben a hasznalhato szoval, emberekre vetitve.
Az elso riport valamikor 1999, WTC alja, park, ulok egy padon, csaladom koborol, amikor hozzam lep egy riporterno, a terrorizmusrol kerdez.Valamikor elotte bombazza Clinton Szudant es Afganisztant valaszkent, Afrikaban az Amerikai Nagykovetseg bombazasara.
Az effektusra, gyerekekre kihatasrol kerdezett.
Masik alkalom Budapest, Europark, a riportert az erdekli hol elek, nem tudom mirol allapitja meg, hogy nem otthon, de talal.Kivancsi a velemenyemre az otthoni hospitalizmus milyen modon valtozott, valtozott e, hogy latom.A rolunk hires vendegszeretet mennyiben igaz e meg.
Fogalmam sincs miert jutott eszembe egyik is masik, csak a riportalany szerepben kapcsolodnak.Csodalatos az elme, mennyi mindent kepes raktarozni, es neha elovenni, varatlanul is.
Mostmar egeszen biztos vagyok abban, a fekete lyuk nyeli el a zokni parjat, mert ha fejre allitom a hazat sem kerulnek elo.Ja es a mosogepen keresztul tunnek el, vagy a szariton, vagy azon az uton, ahol a macskak bejottek, feljottek, meg fogom talalni a megoldast...



* foto:eso elott