Sunday, October 21, 2012

a tegnapi naphoz...


A kiallitast, stilusosan  egy parkban rendeztek, a bejarat a hegy labanal volt, csupan azert , ahogy a kocsibol kilepunk, mar ott elvarazsolodjunk, az ezerszinu hegyoldalt borito erdo lattan.Szinte a bejarattal szemben azonnal lattam a "market place"feliratot, meglepett, nem szamitottam vasarlasi lehetosegre.Arra kulonosen nem, hogy a  rozsakhoz szinte semmi kozuk nem volt a portekaknak.Egyetlen egyet talaltam, amit ugy ereztem a naphoz kotheto, ha ranezek eszembe jut a viragkavalkad.Egy holland asszony arulta az eredeti holland tulipanhagymat, helyes kis porcelan tallal, folddel, leirassal, amit O kulon elmagyarazott.
A parkban ultem le  egy padra, napfurdoztettem az arcom, elveztem a meleg sugarakat, amikor egy no ult le velem szemben.Beszelgetni kezdtunk, valahogy nagyon konnyen jottek a szavak.Eszre sem vettem, elropult 40 perc, nevkartyat csereltunk.Szeretne megnyerni maganak, ahogy mondta.Ilyen emberre van szuksege, mint en:)
Ott ultem es belul, nem latvanyosan csovaltam a fejem.Mert ugye engem kinevetnek, mokat uznek velem, amiert mindig be vagyok ovezve vezeteskor, amiert mindig visszatolom a bevasarlokocsit(nem penzbedobos) a helyere, soha nem szemetelek, meg egy ragot sem, ujrahasznositok, megsimitom a novenyeket, beszelek hozzajuk....hogy nehanyat emlitsek, es akkor lepottyan valaki az egbol, akinek mindezek olyan termeszetesek, mint nekem, es ert engem, teljesen, ugy, mint az anyu...es el is mondja, nem sajnalva a szavakat.
Susan/Zsuzsanna  a neve, es ez all a kartyajan:early childhood educator
Kivancsian varom mi lesz ebbol...es a tulipanhagyma kihajt e, mert elduggattam,  hideg helyre tettem, ahogy mondta az asszony...4 comments:

 1. Amikor rokonlelkek találkoznak! A növényekkel én is szoktam beszélgetni, üdvözölni, biztatni vagy elköszönni tőlük. Ha úgy adódik megköszönöm, hogy velem voltak,s széppé tettek vagy használtak. S már megint egy könyv, de nekem fantasztikus élmény volt, Malo Morgan: Vidd hírét az igazaknak. Tőlük tanultam, az ausztrál bennszülöttektől. Vagy inkább terjesztettem ki több helyzetre.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aniko:)annyira jo nap volt! a sok sok szepseg, es a vegen egy ilyen beszelgetes.Ahhoz szereny vagyok, hogy leirjam miket mondott a no, a szemembe:)de a masik oldala, amilyen jo volt a parbeszed, annyira feldob.Eppen elotte napon csufoltak ki, amiert visszatolom a bevasarlokocsit:)
   Koszonom az ajanlast, biztosan beszerzem!!
   En Anyutol tanultam a novenyekhez a beszedet:)

   Delete
 2. Nekem is van még néhány hagymám,amiknek helyet kell találnom, és eldugdozni.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. MOnika akkor hajra:)a masik hazban egy sarga egy piros volt nekem, imadtam a tavaszt mindig...

   Delete