Tuesday, January 29, 2013

monday muffin...


Bar kedd este van,  muszaj leirnom, a hetfomben volt valamikor a nap kozepen egy melegitett sargarepas muffin, ami sokat izesitett a delutanomon.
A kavehoz kinaljak,  meg is melegitik, vajazzak, ha kerjuk.Engedtem magam rabeszelni es most orulok, mert az illata, az ize mosolygos emlek.
Megosztok egy jofele receptet , hatha masoknak is mosolygos elmenyt ad, mondjuk egy szerda delutanban, vagy egy vasarnap reggelben...

Hozzavalok:
2 pohar liszt,  1 evokanal sutopor, 2 teaskanal szodabikarbona, 1 teaskanal so, 1 teaskanal fahej, 4 db tojas, 1 pohar olaj, 3/4 pohar barna cukor, 3 pohar reszelt sargarepa
Elkeszites:
Melegitsuk elo a sutot kozepes homersekletre, kenjuk be a muffin formakat.
Keverjuk ossze egy talban  az elso 5 szaraz anyagot..masik talban a tojasokat, olajat, cukrot
Majd a ket anyagot keverjuk ossze, de vigyazzunk ne keverjuk tul, adjuk hozza a reszelt repat, kanallal toltsuk meg a muffin formakat, es az elomelegitett sutoben 25-30 percig sussuk, amig a  szine szep aranyszinu lesz.
Sutobol kiveve nehany percig hutjuk, de vigyazzunk meg melegen fogyasszuk, ugy egeszen mas izu, mint hidegen.
Jo etvagyat!:)

3 comments:

  1. Klasszikus angol sütemény, amelyben sárgarépa fordul elő. Mielőtt valaha is kóstoltam volna idegenkedtem tőle, dehát a "puding próbája az evés" :-))) rájöttem, hogy finom és nincs nyers sárgarépa íze. Köszönet a receptért !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ugyanigy voltam en is, mindig a gyerekkori elmeny jott elo, a huslevesben undorodtam ha raharaptam a fozott repara:)aztan az illat elvitt es megkostoltam, na nem most hetfon eloszor, evekkel ezelott.Ugyanebben a kavezoban kesobb nem sutottek at jol, es megundorodtam, evekig kihagytam.Most annyira finom volt megint, mint eloszor:)
      A sargarepa alig erezheto, de megis olyan kulonleges izt ad a tobbi fuszerrel osszesulve, hogy valoban kulonleges!Remelem kiprobalod!!:)es majd meselj legyszi!

      Delete
  2. *errol nem tudtam, hogy klasszikus angol, Koszi!!

    ReplyDelete