Sunday, May 27, 2012

ünnep...


...aki tavol el a szulohazatol, annak a fele szive visszamarad orokre.Mindig eszebe jut az unnep, az otthoni unnepek hangulata, lathatatlan lepelkent oleli korbe.A lelke is  unnepibe oltozott.
Evek mulasaval uj unnepek szuletnek, mert emlekekbol nem lehet taplalkozni egy eleten at.Szuksegunk van az uj, magunk szulte unnepeinkre is.
Szeretem az unnepeket, az unnepi pillanatokat,mert  megszakitjak, szeppe teszik a  hetkoznapokat.Meg is ragadok minden alkalmat az unneplesre igy.Neha olyat is kitalalok, hogy megunneplek egy hetkoznapot, ami csak az enyem.Elo vehetem legszebb ruhamat, megallithatom az idot, feltoltodom az ujult folytatashoz.
Mashogy, masmikor, masokkal korulveve unnepelunk.Van akinek eleg az a nap,az a pillanat, masok mar elore keszulodnek.Kell a szep ruha, az unneplos, kell az osszejovetel, az ossze-hovatartozas megelese.Kellenek az udvozlo olelesek, oromok,mosolyok a szeretet.
Kell mindez , nagyon kell, egyre jobban kell.Most, amikor olyan nagyon osszemosodtak a napok, a hetvegek, amikor elveszett a vasarnap unnepi hangulata, most igazan szuksegunk van minden unnepunkre.A vasarnap a csalad unnepe is volt.
Egy egy unnep, a szeretteink viszonlatasa, az egymassal valo torodes, az odafigyeles ad ertelmet annak, amiert erdemes elni...es tudom, hogy nagyon sokszor irtam le az unnep szot, de nem elegszer..:)


Szep Punkosd hetfot kivanok !


*foto a netrol

** mi itt nem unnepeljuk(csak en)

8 comments:

 1. Neked is szép ünnepet kívánok, legyen nagyon boldog napod? :)

  ReplyDelete
 2. Igen egyre inkább szükségünk van az ünnepekre. Neked is nagyon kellemes és boldog ünnepet és napot kívánok!
  puszi
  Mrita

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ezzel az osszemosodott napokkal, renddel, igazan fontosak lettek, en is igy latom.
   KOszonom a kivansagod, es en is viszont kivanom!

   puszillak:)

   Delete
 3. Kedves Agnes,

  az igazi unnep,az bennunk van!Es ezaltal szerzunk ilyen hangulatot masnak is,mint ahogy te megteszed ezt velunk ,nagyon sokszor.
  Koszonet erte.
  Szeretettel kuldok Neked virtualisan egy kis "lelekemelest",Csiksomlyoi es szekely hangulattal .Hatha egyszer te is eljossz a bucsura.....
  Szep napot kivanok,
  szeretettel,

  Eniko

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kedves Eniko:)

   Nagyon kedves vagy, mint mindig, koszonom! a meghivasod egy allndosult, barmikor bevalthato meghivasnak veszem, es hatha egyszer valoban:)Nagyon szeretnek .
   Gyonyoru napokta kivanok en is, es a mai is legyen kulonleges!

   puszillak:)

   Delete
 4. Kicsit késve érkeztem, az ünnepnek még nincs vége, meghitt ünnep.
  Tudod, mélységesen tisztelem benned, hogy ünnepeinket és hagyományainkat megőrizted, távol a hazádtól, erről sokan megfeledkeznek.

  ReplyDelete
 5. Rozsa:) en mar igy maradok, es ugy, hogy folszolalok barkiert, akit ugy latom igaztalan eri:)
  Nem mindenki a jobbert megye el, van akinek nem adnak mas lehetoseget.Es eletunk meg csak egy van.

  ReplyDelete