Tuesday, October 12, 2010

A nők.../MáraiA nők sokáig azt hiszik, hogy a testükről van szó. Mikor öregedni kezdenek, felsikoltanak, a dögönyözőnőt hívatják, majd a sebészhez és a fodrászhoz sietnek, gyertyát gyújtanak a templomban, elutaznak Lourdes-ba, új ruhákat csináltatnak, és lefekvés előtt hosszan dörzsölik arcbőrüket zsíros kenőcsökkel. Időbe telik, amíg gyanítani kezdik, hogy mégsem a testükről volt szó, hanem a szolgálatról, ami szerepük volt a világban. Ilyenkor elcsendesednek, riadtan néznek a levegőbe, kevesebbet fintorognak, és nem kérdik idegen férfiaktól: "Olvasta az új Huxleyt?..." - hanem hallgatnak, fiókokat rendeznek. Az öregedést úgy figyelik, mint a tudósok egy újfajta betegséget. Sok nőt megszeretnek ilyenkor a férfiak.

Márai Sándor

3 comments:

 1. Ajjaj, tegnap rendet raktam a fiókomban, tehát kezdődik??:))) Ha tudtam volna, hagyom az egészet:))))

  ReplyDelete
 2. Csak a test öregszik, jó esetben, a lélek csupán bölcsül.Mig kivűl csúnyulunk, belül szépülünk.Aztán döntse el mindenki hogy mire bukik.Gondolom hasonszőrű hasonszőrűre.

  ReplyDelete
 3. Lilike leghelyesebb, ha osszeturkalod:)

  Linda:)ha nekem olyan parom lenne, aki tetstreszeket elemez, mint vannak ferfiak, akinek mell, comb, fenek szerint vannak noi, na akkor nem az en parom lenne:)A csomagot kell egyben nezni, es nagyon sok ember kivul is nagyon szepen oregszik:)

  ReplyDelete