Sunday, October 17, 2010

Napfürdõ


A kerti szekben ultunk ebed utan, elveztuk a talan utolso meleg sugarakat, ahogy beszoktek a juharfa agak kozott ma hozzank. Rovid nadrag, polo van rajtam, ez azert fontos, mert oktober 17 van, minduntalan figyemeztetem magam az idopontra. Elnyujtozunk a szekben, szinte forgatjuk magunkat, mint egy grillcsirket, hogy itt is , itt is erjel napsugar.Meleg, melegit, de mar nem melegit ki, nincs akkora ereje. Mar csak egyszeruen jolesoen melegit, megha erotlenul is. A macska es a kutyak, szo szerint elnyultak, mint a nyulak, ok is kielvezik ezt a nyari meleget idezo delutant.Egy egy lehullo falevel csap csupan zajt idonkent. A kutya mar fol sem nez egy ido utan.

Jatszom.Kepzeletben egy setahajo fedelzeten vagyunk, a napozo agyakban, eppen most keltunk at a panama csatornan magunk mogott hagyva a karib szigeteket, es utban vagyunk alaszka fele. Az arcomnak lagy simogatas a meleg sugarak hada, de a labamnal mar kezdek fazni.Takarot kernek a szemelyzettol, de jobb hijjan B.is rendelkezesemre all. Korulnezek, van aki olvas, van aki bobiskol, en meg csak jatszom, a gondolattal:)
Egy ido utan edessegre ehesek, ekkor beavatom oket,hogy a hajo orra mar az alaszkai obol fele tart, maradjanak, remekelek valamit szakacsno hianyaban.
Az almas pite rekord 15 perc alatt kerult, kerult?repult be a sutobe, es mar fahejas almaszag kering a hazban.Kinyitom a konyhaablakot es probalom felejuk fujni a levegot, mint rajzfilmeken latni.Erezzek es keszuljenek az izre.Teves a mondas, miszerint az etelt eloszor a szemunkkel kostoljuk meg, eloszor az orrunkkal, gondolnam en.
A sutemenyt a fedelzeten talalom, jol esik , hogy forro, es jol esik hozza a kave, a tea.A nap eltunt, nyugtazzuk egyuttesen, a hirtelen tamadt huvos szel tessekel be bennunket a fedelzetrol...
Jatszani jo.

2 comments:

 1. Nem értem, miért éppen Alaszka? Nem lehet, hogy rossz hajóra szálltatok?:))
  Bizony jó játszani, úgyhogy kérek én is egy szeletkét abból a pitéből, idehozta a szél az illatát:))

  ReplyDelete
 2. Lilike:)

  Van sok celallomasom, ami csak az en almom, a csaladom amikor hallja, nem mondjak de tudom a pokolba kivannak vele:))ezekre a helyekre egyelore csak igy jutok el, kepzeletben:)
  Alaszka pl ilyenkor csodalatos , meg 20 fok koruli a levego napkozben , a latvany a termeszet, lelegzetelallito:)

  A pitebol termeszetsen korbekinallak, irto gyorsan fogyott el:)

  Szep estet Neked:)

  ReplyDelete