Thursday, August 26, 2010

anya -ideál


Tavaly olvastam egy rovid hirt , Amerikaban egy tornado kovetkezteben emberek kozeli telepules iskolajaban voltak elhelyezve, mindenuk odaveszett. Megjelent egy ferfi, kalap a szemebe huzva, az arcat nem igazan lattak, es kiosztott kozel 100 ezer dollart keszpenzben az ottlevo, remenyvesztett emberek kozott, majd tovabb allt, anelkul, hogy folfedte volna kiletet.

Nem akarom bantani Angelina Jolie-Brad Pitt parost, de amikor azt olvasom az ujsag cimlapjan, hogy a vilag legszebb csaladja, akkor azert folment az egyebkent allandoan alacsony vernyomasom.Nagyon szep, hogy a vilag minden pontjarol kivalaszt, fogalmam nincs miszerint, milyen szempontok szerint gyerekeket, elore megfontoltan elveszi egy masik no ferjet, majd kozosen is "csinalnak"nehany gyereket, es most minden olyan paros aki rendesen hazassagot kotott, es egymassal gyereket nemzett, az most mind szegyellheti magat, mert Ok a legszebbek.Nekem ez jott le az uzenetbol, amit az ujsag kuld, minden heten, mert nincs olyan het, hogy ok ne lennenek valahol.O az anya ideal.

Persze azonnal eszembe jut anyukam es az o generacioja, amikor hajnalban keltek egy egy nagymosasnal, mert nem volt gepesitve meg semmi, csak kezdetlegesen, komoly muveszeti tudomany volt, ahogy begyujtott, egy perc alatt ropogott a tuz, es amilyen izeket varazsolt, abbol, amit behozott a kertbol.Bezzeg Ok nem voltak legszebb csalad, es idealis Edesanyak, sot, ha itt ott tobb gyerek volt, raadasul egy apatol es anyatol, meg szegyen is volt, mert a nagy csalad , az vonzza a szegenyseget, a nyomort, volt mondva. Angelinat azontul, hogy napszemuvege moge elbujva mindig egy gyereke az oleben van fotozva, semmilyen anya szerepben nem lattam meg.Nem lattam , hogy pelenkat cserelne, hogy etetne egy gyereket, hogy jatszana , foglalkozna veluk, mert erre nem tudom hany fos szemelyzet van, de O az anya-ideal.Kerdezem en magamtol, hogy megis mitol az?Hiszen agyon reklamozva kivaloan keres is, a gyerekeibol.

Tobb reszes musort lattam egyszer evekkel ezelott, a kulonbozo szinu faju orokbefogadassal, es hazassagkotessel majd ebbol szuletendo gyerekekkel foglalkozott.Egy amerikai-afrikai pasi vezette a musort, feher felesege volt.A gyereke ahogy tudata kezdett ebredni, nem ertette a felallast.Mutatta a sajat boret, az apjat , az anyjat es nem ertette miert kulonbozik.Nagyon nagyon komoly fejlodesi zavarok alltak be a gyereknel, mert a kornyezeteben azt latta a masik gyerek anyukaja apukaja egyforma es a gyerek is olyan.Beilleszkedesi, elfogadtatasi es joegtudja mi minden zavarok leptek fol. Napjainkban meg ugye legutobb eppen Sandra Bullock csatlakozott ehhez.Nem tudom ezek a sztarok mihez vannak folhasznalva, milyen jovokepet probalnak igy kivetiteni, de, hogy nem csak a gyereket nezik az biztos.En ilyenkor a millio ott maradt ehezot is latom. Nem tudom a megoldast az afrikai es egyebkent minden orszagban jol korul lehet nezni, van kit megmenteni, tehat nem tudom a megoldast, ahhoz tul pici vagyok.De legalabb ne igy kozelitsuk meg.
Angelinaeknak csak Franciaorszagban van 40 szobas rezidenciajuk, de ezenkivul meg nem tudom hany ingatlan.Ha O valoban hos akar lenni, egyet elad, azzal az osszeggel Afrikaban evekig taplalkozna sok gyerek, megszamlalhatatlan.


A beirasom az ismeretlen ferfival kezdodott, O a hos, mert nem ugy adott, hogy masik kezevel visszaveszi a propaganda altal, maradt nevtelen, mert szimplan adni akart. Ezek a hires emberek meg mintha csak azert valasztananak ilyen gyerekeket, hogy barhova mennek feltunoen mutogassak, jot tettem, jo ember vagyok.Veletlenul meg mindig akad valaki aki lencsevegre kapja.

Nekem az en Anyukam es generacioja az anya ideal ma is, es a mai azon anyak akik valoban ok nevelik a gyerekuket, es ejjel ok nem alszanak, masnap meg talan dolgozni is mennek munkahelyre is, nyuzottan.
Ha masert nem, ertetek irtam Anya, megha csak magamnak is, es akkor is, ha mar csak emlekben eltek.