Friday, December 7, 2012

x-mas spirit...


"..kiskoromban szegenyek voltunk, szukosen eltunk,  a teli esteket szerettem csak, ultunk a kandallo elott, ropogott a tuz, melege atjart, gazdagga tett.Teli esteken mindig ugy ereztem jomoduak vagyunk..."/ismeretlen

Igazi karacsonyi spirit az, amikor csalodas er, valami amit olyan nagyon vartal nem teljesul, megis meglatod a szepet, amit a pillanat ad.
A fenyeket, a szineket, a beket, a szeretetet.Amikor finoman erzekeled az aramlasat, egy egy mosolyban, tekintetben, simogatasban.Amikor az egyik tett folulirja a  masikat, es nem feltetlenul idorendi sorrendben.Amikor magunkba szallunk, es odafigyeltebben elfogadjuk, hogy masoknak nem biztos az kell es az a valo, ami nekunk.
Amikor felejtunk es megbocsatunk, amikor nem azert adunk, mert elvarunk.Amikor elfogadjuk, hogy az adas kapas nem mindig azonnal cserel helyet.
Amikor hatvanyozottan kirajzolodik az, hogy azert mert olyan vilagban elunk, ahol a szavak mindenkinek sajatosan mast jelentenek, attol ugyanugy simogatnak , vagy fajhatnak...


4 comments:

 1. Igen,Ági ilyenkor jó, ha jut időnk arra, hogy magunkba szálljunk, figyeljük a pillanatokat, és jobban figyeljünk másokra.
  Az osztályunkban ( 2.o) őrangyalos játékot játszunk. Minenki kihúzott egy nevet, de nem ajándékot készít, mint általában, hanem ő lesz annak a gyereknek az őrangyala 24 napra. Segíti, támogatja, odafigyel rá... nem is olyan könnyű... majd meglátjuk, hogy sikerül, biztos sokat tanulnak belőle és kíváncsi leszek milyen ötletek kerülnek elő, kinek mi lakozik a szívében!!
  Szép hétvégét, itt szakad a hó ! puszillak! Judit

  ReplyDelete

 2. Draga Judit:)

  Ennel szebb "otletet" meg nem hallottam.Abban biztos vagyok, hogy nagyon nagyon nehez, a gyerekek egyebkent is sokkal komolyabban veszik a feladatukat, adott szavukat.Nagyon szep munkad van:)
  Kivancsi leszek hogy sikerul, majd nehany sorban szamolj be, ha lesz idod legyszi:))

  Itt az iden meg semmi ho nem volt, a tavak sajnos nem engedik, tul melegedtek a nyaron.Eszakra kell utazni feher karacsonyert:)

  Puszillak, es nagyon koszonom, hogy elmeselted!!

  ReplyDelete
 3. Az idei karácsonyom kicsit összekuszálodott, a várakozási időt azzal töltöttem ki, elgondolkoztam kivel és miét nem vagyok jó viszonyba, van egy személy, melyről soha sem gondoltam, hogy helyreállítunk bármilyen viszonyt, annyira mélyek voltak a sebek, régiek több mint 35 évesek, én ajánlottam fel a megbékélést, és ezt komolyan is gondoltam, a megbocsátás csak úgy létezik, ha nem tépjük többé fel régi sebeinket, elfogadta örömmel, remélem működni fog.

  ReplyDelete
 4. Rozsa Draga:)de jo ilyet olvasni, es szivbol kivanom :mukodjon!
  Barmilyen veszekedes, vitanal, itthon is ezt vallom, ha kibekultunk, tilos ujra emlegetni, kulonben semmie rtelme az egesznek.
  Majd neha rakerdezek hogy alakul:)

  Puszillak, es neke dis nagyon koszonom, hogy elmeselted.Igazi ajandek falatok ezek:)

  ReplyDelete