Tuesday, December 18, 2012

ajándék......amikor gyermekunk lesz, magunkat felretesszuk egy meghatarozatlan idore.Ha latunk is egy divatos csizmat , ranezunk a sajatunkra , vallranditassal eldontjuk, ugyan , jo ez meg, mert inkabb a gyermeknek kell ez  vagy az, es hat valami mindig kell.Ha veszunk is valamit magunknak, az ara lesz a meghatarozo, a leheto legolcsobbat akarjuk.
En oszinte leszek, szeretem az ajandekot.Legyen az szuletesnap,karacsony, hazassagievfordulo.Van egy ceremoniaja, olyan szertartasszeru, hogy igen es akkor ebedre vagy vacsorara ulunk ossze, es  az elejen virag, a vegen pedig az ajandek.Nem az erteke szamit es mindegy mi az, ajandek.
Ajandekot az ember nem szokott maganak venni, nagy szazalekban kapjuk valakitol, a jelentese is igy ertelmes.
En nagyon jol tudok tanacsot adni, biztatni, batoritani.Nagyon jol tudom elmagyarazni, hogy most te vagy a fontos, tegyel felre mindent es mindenkit,  magaddal is torodj! aki ismer eloben, tudja mirol beszelek:)
Aztan ugy dontottem szoba allok magammal is egyszer igy.En vagyok csak, magamnak veszek valamit ugy, hogy nem az ara a fontos.Aztan meglattam ezt a varrogepet, ilyen volt anyukamnak, es megvettem neki.Milyen pillanat alatt elterelodik az ember:)Hiaba nincs kozottunk, de az emlekere megvettem, mert ha ranezek mindig azt latom, ahogy fogja az anyagot, iranyitja, laba a pedalon, en ott labatlankodom, es kozben vegtelen turelemmel beszel hozzam..es olyan szepen soha senki nem mondja az agikamat, pedig a ferjem is ugy hiv, de Edesanya  hianya potolhatatlan..

5 comments:

 1. Szia Ágnes:)
  Kicsit visszavittél az írásoddal az emlékeim közé. Anyukámnak is hasonló volt, csak azt lábbal kellett hajtani. Emlékszem, nagyon sokszor ébredtünk arra, hogy már hajnalban varr, és aludtunk el a varrógép zakatolása mellett, mert valakinek sürgősen kellett egy új ruha. Emlékszem a boldog mosolyra az arcán, mikor elkészült és a megrendelő azt kapta, amire számított, vagy talán még egy kicsivel többet is, egy-egy csinosító tűzés, apró, nem is kért díszítés formájában, ami különlegesebbé tette. Bármilyen ruhát készített, mindegyikben ott volt a szíve.
  Nagyon jól tetted, hogy megajándékoztad magad. Puszi Neked:)

  ReplyDelete
 2. Lilike:))de orulok ilyenkor.Nem jol fogalmaztam talan, de neki is olyan labbal hajtos volt, pont ezert olyan meghato, hogy megis milyen turelemmel valaszolt minden kerdesemre:)
  Lanykent is kezdtem varrni, a Burdabol! aztan elfogyott az idom,a turelmem .Mar azonnal kell:)

  Soha hasonlot nem lattam meg, a Singer nev tavolrol odacsalt:)

  Koszonom, hogy megosztottad!!

  puszillak:)

  ReplyDelete
 3. Szép ajándék és emlék, nekem megvan anyám varrógépe, őrzöm, az ebédlő dísze, lábbal meghajtós s működik is még.

  ReplyDelete
 4. Rozsa:) a batyameknal van az Anyue, nekem meg most lett egy ilyen potlasom:)
  Egyebkent csak most vettem eszre, hogy az alja persely:D
  Na majd ebbe valami kulonlegesre gyujtok, meg nem talaltam ki, de majd.

  puszi, szia:)

  ReplyDelete