Sunday, January 14, 2018

magamat adom....



Egy het alatt emelkedett a homerseklet 40 fokot, majd egyetlen nap alatt zuhant harmincat.Ma reggel minusz husz fok volt.

Vezetes kozben az jutott eszembe, az emlekeinket nem is a fejunkben , a szivunkben orizzuk.Fejben csak a nevuk vagy cimuk van.


Az egyik villanyoszlopon lattam meg ezt a szivet, azt hittem irva is van ra, de itthon kinagyitva latszott csak a kapcsok amivel a faba tuztek, csak azok vannak rajta.Hajlamos voltam hazaig belegondolni, valaki igy uzent valakinek..igy meg nem is tudom miert van ott, csak ez az egy, a tobbi oszlop szivtelen volt:)


Csili

Tegnap ejfel utan kerultunk agyba..nem baj gondoltam,  ugyis vasarnap van, majd jo sokaig alszunk, mint mas normalis  emberek egy atmulatott ejszaka utan.
Hirtelen randult ossze a gyomrom, hasam, mintha raejtettek volna valamit alvasom kozepette..majd az orrom, szemem korul puha kisse nedves erzes..resnyire nyitom a szemem..a szeme ott vigyorog bele az enyembe, egeszen kozelrol..aztan hirtelen elmarja a kezem, az ujjaim kezdi ragni es kozben ugral..kelj fel gazdi, kelj mar fel..sziszegek, jelezve faj amit csinal, de nem erdekli...megnezem az orat, reggel 8 ora..na jo hozzam merten ez keso, de egyebkent meg teljesen normalis ebredes.Jol van jovok mar, mondom ki hangosan..lerepul , szo szerint es korbe korbe rohangal..hih hih  hih  hangot kiadva...Lola alszik szepen, oregesen..akkor vettem eszre mennyire oregszik amikor Csili idekerult, tele energiaval, faradhatatlansagaval...csupan nezni ot nem kis munka..

Magamat adom mindig...ha nem meselheto el valami, olyankor elnemulok de nem alakitom at meselhetore.. Az ajandekozasi szokasok ugy valtoztak meg mint az etkezes..ma mar szamolasok, lebontasok nelkul, mi es mennyi van benne, keptelenek lennenk enni...ajandekot mar nem csak jeles napokra adunk de barmikor es akar onmagunknak is.

Eloszor mindig csak vasaroltunk, nem tudtunk betelni azzal, hogy hatartalanul lehet, masak az aranyok.Vettuk a tortat a hideg meleg talat egy egy szuletesnapra peldaul..majd a nyersanyagok megkerdojelezesevel minden felborult..mar reg en sutom a tortat en fozok, en keszitem a hideg meleg talakat..ez is az ajandekozas resze lett..egy kicsit mindenbe beleteszem magam..az unnepelt kedvenc tortaja keszul, kedvenc etele.. Es egy ideje maga az ajandek is keszul, reszben ha vett is de valamit en teszek hozza...mint pl a hogomb karacsonyra..vagy a csokibol keszulo ananasz most a szulinapra ..mert ahogy irtam is, magamat adom, mindig:)