Wednesday, January 3, 2018

a majdnem befagyott Niagara ma...


Ha tehetnem varosban soha  nem hullna ho..a szepsege pillanatok alatt elillan, saras, mocskos az egesz, eleg ha egy ket auto elhalad.A sozo kocsi, a hokotro...es voila, a latvany amit maga mogott hagy borzalmas.
Minden hopelyhet videkre, erdokre mezokre, hegyekre iranyitanek, egyenkent:) ilyeneket gondoltam, amig elhagytuk a varost, majd az autopalya szinten unalmas monotonizmusa is hasonlo otleteket szult.
Aztan megerkeztunk, a nyaron mindig paras, esocseppes terseg, egyik oldalan a zuhano viztomeggel, masik oldalan a kilato, kaszino es ettermek sora, de amit kozbezart az maga volt a csoda.Meg en is elnemultam, pedig ez eleg ritkasag..A kisebb vizesesek ugy fagytak meg, mint mesekben latni, varazspalca intesekre azonnal bekovetkezik..Tetszettek a fakra fagyott fehersegek, a nehany ember, mert egyebkent itt ozonleni szoktak.
A kovetkezo harom napban megint durvan lehul,megint harminc kozeli vagy talan tuli is lesz nehol..azt mondta a  ferjem utana vissza kell jonnunk, megnezni ujra..talan.. valaszoltam.
Az elozo bejegyzesben irtamat muszaj kijavitani, mint kiderult mindenutt toroltek a polar bear dip programot, a kegyetlen hidegre valo tekintettel.Torontoban pl a sekely part teljesen befagyott, max ice fishing lehetett volna martozas helyett...
Marad a tel, a hideg, a havazasok  ..es lehet Zsivagot nezunk:)
Panda masodikan reggel jott haza, szokasatol elteroen dorombolt bele a fulembe, tudta, hogy merges vagyok:)


Csili orra hegye , nem jott ki a takaroja alol:)