Tuesday, April 25, 2017

szélcsengő...A mai 24 fokbol persze semmi nem lett, 7 fok volt a max., reggel 0 .Bubanatos  volt egesz nap minden, logott az eso laba, neha keveset esett is,majd  maradt borus.Egy kisse nyomotta tett engem is, ma amikor hazajottem lepihentem.Lola persze jott partnerkent, imad aludni, legalabb annyira , mint en.Az unnepsegek, a keszulodesek kifarasztottak kisse azt hiszem.
Hazafele vettem egy szelcsengot, erdekes uvegbol keszult tollak csilingelnek.Az indianok fejdiszere emlekeztet.Mar volt egy de az valahogy nem ad ki eros hangot, inkabb csak szep, amikor a Nap atsut rajta, gyonyoru szine van.
A szelcsengorol tobbnyire filmek jutnak eszembe, olyankor valami rossz tortenik, amikor csilingel a filmben.Nalam csak jelzi a legmozgast, van e szel.
Az elozo hazban , az elozo eletemben volt egy szelmalmom az elso kertben, ami a haz elott volt.Csak kineztem az ablakon es lattam milyen ido van, tobbnyire porgott orulten, szelurfival tancot jart.Itt is megvan meg, de nem tudom olyan helyre tenni, ahol ervenyesulhetne, a kert zart, max a szelcsengok csilingelnek a magasban.

7 comments:

 1. Az egyik szomszédomnak van két szélcsengője, de olyan hangosak, hogy a zárt ablakon keresztül is hallom néha. Egyszer mondtam nekik hülyéskedve, hogy összekötözöm :) a szomszédasszonyom sem szereti, a férje rakta fel, néha hallom őket perelni miatta :)

  Világszép az a magnolia fa! :) jó még ránézni is.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Egy ilyen nekunk is volt es azt is a ferjem kedvelte csak:D

   Kepzeld itt a kornyekemen de ugy egesz kozel, legalabb 5 fa van..ez egy belso zart udvaron, csak a teteje log ki, hatalmas.Ja es gyonyoru:)

   Delete
 2. Én szeretem a szélcsengőket,a maguk halk,finom módján.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. na ez olyan Monika:) a tollak uvegbol vannak es nagyon finom hangot adnak, amilyen illik a szelhez:)

   Delete
 3. Erre gondoltam én is,van olyan, ami fából van, a hangja tompa, vagy olyan, ami finoman cseng. Hisz ez lenne az értelme szebbé tenni a szelet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pontosan igy van Aniko! ahogy irtam foljebb, volt olyan durva tompa hangu, engem nagyon zavart..kivartam, amikor a ferjem nem volt itthon mega masik hazban es leszedtem:D itt mindig van szel, es az agyamra ment.
   Az vegbol keszulteknek van a legfnomabb hangjuk egyebkent.

   Delete
 4. *uvegbol..mindig ul alaki az olemben, azert hibazok ennyit:)

  ReplyDelete