Thursday, April 13, 2017

megint bolondoztam...


"A sárgatúró egy erősen valláshoz kapcsolódó, húsvéti étel. Főként a görög katolikus vidékeken ismert, többek között a Hajdúságban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ezeken a vidékeken annyira elterjedt, hogy akár a római katolikus vallásúak is elkészítették (és készítik a mai napig), a húsvéti vallási szokások jegyében. " forras:wikipedia

Enyhen edeskes izu, a sos sonkaval kifejezetten harmonizal.Egyszer csak felhivtam az Anyut es kertem meselje el hogy csinalja.Az elsok nem voltak tokeletesek, nehany evet a kudarc miatt aztan ki is hagytam.Mar jo vagyok benne, tokeletes formaju, allagu, izu sarga turot keszitek.


A ferjem mindig megjegyzi, nem erti en miert csinalok sarga  turot, o nem szereti.
Ha azt veszem, ez egy valook is lehetne, mondom neki.Tessek?!?! nez ram ugy, mintha megzavarodtam volna:) Pedig csak jatszom a szavakkal es vele.
Aztan ujbol elismetlem..kepzeld beadnad a valast es a birosagon eloadnad, hogy en minden evben sarga turot keszitettem, megetettem Veled, erovel.Eleged lett a sarga turobol ezert valsz:)
 Az ugyved  kifejtene milyen elore megfontolt szandekkal keszult a turo:) meg az eskudt szek is bnosnek mondana ki egyontetuen.
A biro estleg megjegyezne, hogy nemet is mondhattal volna, amikor kinalom...es kerne egy falatot, csupan ahhoz, hogy megertse mennyit szenvedtel eves kozben:D


Igy farasztom maguunkat, hulyeskedve keszitek egy ket kepet, mert valamert fontosnak tartom, hogy bekeruljon ide is a sarga turo:) joejt mara , valoszinu ideje, hogy kialudjam magam:)