Monday, May 26, 2014

mai szélmalom...Windsornal leptuk at a hatart, USA-ban jartunk.
A varoshoz kozel egyre tobb es tobb szelmalom nepesitette be a tajat.Fulembe maszott a Neoton donkihote(fonetikusan) a szelmalom csak jatszik veled nehany sora, azt dudolgattam, pedig ez a szelmalom kozel nem olyan, itt hiaba is emelgetne a kardjat.
Egy ilyen eloallitasa, felszerelese masfel millio dollar.A farmer, akinek a foldjen elhelyezik, aki ezt engedi, mert elsuhanva mellette nem lehet eszlelni, de a kozeleben oriasi susogo hangot ad, tehat ok nagyjabol evi 100 ezer dollart kapnak.Nem orolnek lisztet, nem csinalnak semmit, csak elviselik a hangot.Talan megszokhato, mint a varos zaj.


2 comments:

  1. Nálunk is sok van már, ha utazom haza, különösen Győr felé menet látni sokat. A malomnak lelke volt, ezeknek szele van. Vagy inkább szélhangja, ez már más. Gépi. Megszokható, mint zaj. Ahogy írod.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olyan elettelen az egesz latvany..olvastam hosszan arrol, hogy sokan a zaj elol menekultek ki, farmot vettek, most meg ilyennel vannak korulveve es nem mindenki orul, nem minden a penz.Nagyon eros kellemetlen hangja van.

      Delete