Wednesday, May 14, 2014

büdöske..


...a viragok kozott is felfedezem azokat, melyek ugy erzem nincsenek nepszerusitve.Meg az eselyegyenloseg is eszembe jut ilyenkor, ilyen altalam megvilagitott megkulonboztetesben es nyulok amihez csak tudok, hogy ha mas nem is, de legalabb en bemutassam azt, aki egeszen a sor vegen kullog.Mert van valami kis "hibaja".
Ma ugy fekszem le, hogy holnap budoske viragot hozok haza,hiszen jol tudjuk valojaban nem budos, inkabb csak erdekes illatu, szepnek meg eleg szep, aranyosan pompazik, sot arnyalatokkal megtuzve.Nem igenyel kulonosebb banasmodot, eleg ha csak nem bantjak, meghalalja, szinevel  bearanyozza a kert reszet, ahol van.
Ma utana olvastam egy kicsit, meglepetesemre gyogyteanak, salataba, parolt rizsbe fogyaszthatoan lehet felhasznalni a szirmait.Vagyis ha vendegek lesznek, csak kiviszem oket a kertbe es felkinalom a szirmokat:)Lenne meglepetes..
Holnaptol  nem is vagyok hajlando  tobbe budoske viragnak nevezni, hiszen barsonyvirag a becsuletes neve. 

Most Csufika jutott eszembe, jo lelkitarsak lennenek...ha egyaltalan hatranyos helyzetukkel tisztaban lennenek, vagy csak en bonyolitom tul, mint annyi mindent.Nem baj.
Megyek aludni, hosszu lesz kivarni a holnap estet, amikor Tagetes-t (latin neve)ultethetek...


*  foto a netrol szarmazik, de ki fogom cserelni sajatra

5 comments:

 1. Orsika koszi!!
  A cimlapkep erdekessege, hogy a loonikat fotoztam, csak oket lattam.Itthon vettem eszre az agon ulo madarat:) klassz erzes volt.
  Orulok, hogy nem vagyok egyedul barsonyvirag rajongasommal:))Nalam hatsoszandek is van, a mokuskaimat hatha megneveli a nem vonzo illataval, mert nem eleg nekik az ennivalo, ami zold leragjak, hagymakat kiszedik.

  ReplyDelete
 2. Ez nagyon jo hir Viktoria, koszonom!! Ugyanis a mokusok riasztasa miatt is ultettem, hogy jojjenek, kapnak enni, de a novenyeimet hagyjak beken!:)
  Nem tudom mi tortenhetett a tieddel, majd utana olvasok.Ha megtudok valamit meselem!:)

  ReplyDelete
 3. Azt hiszem itt Marygold a neve, elég szép név. Tavaly volt nekem is de nem bírta a sok vizet..:(..
  Sok szerencsét hozzá! A vakond utálja talán a mókusok is..és szépen fog mutatni!

  ReplyDelete
 4. Igen, igen, es az ugy milyen szep hangzasu mar.Raadasul, vloban aranyszinu, ha jo sokan vannak egyutt az a szep nagyon.En most keszulok valamivel, abban csak barsonyvirag lesz, remelem sikerul:)
  Sajnalom, hogy Nalad nem maradt meg:(( a sok eso talan egyik viragnak sem jo.

  ReplyDelete
 5. Na ezzel nem vagyok tisztaban Aniko. Olvastam nald a csiga ugyet, de semmi erdemlegeset nem tudok mondani.Ha hallok, tovabbadom:)

  ReplyDelete