Sunday, May 18, 2014

hosszú hétvége...

... van. Amikor  megengedi az idojaras, azt szoktam mondani ezzel kezdjuk a nyarat.Kiurulnek az utcak, sokan ilyenkor eloszor mennek a nyaraloba eszakra, sokan a partra koltoznek, majdnem szo szerint.Grillezes, kulonbozo jatekok, barati tarsasagok gyulnek ossze ott.
Sokan a kertet valasztjak, mert minden mas zarva van, de a kerteszetek holnap is kinyitnak 10-du 5-ig.Aki teheti megy novenyeket, viragokat vasarol, majd elnyeli a kert.Keso delutan grillezes itt is, es este a tuzijatek zarja a hetveget.
A felsoroltakhoz kell a jo ido is, ami most elegge lehult es esozesek vannak, igy leszukiti a szabadidos programokat.
En  is kertezgettem egy keveset, alakitom, epitem.Hoztunk meg nehany hete madarhazat, amit egy nagyon idos indianneni maga keszitett, a fak sokoldaluan vagott varialasaval, es ma azt vettem eszre, hogy a mokusok koltoztek be.Nahat.Aki a tetejen ul, o az egyik kicsi.
Mar 5 fele madarat szamolhattam, navegre megjelent a  cardinal is, ketszer jott be enni, es az udvarba egeszen bejott, leszallt a betonra.Majdnem ugraltam oromomben.
A minikertem masik sarkaba ezt a gyonyoru levendula kisfat hoztam diszitoul, kapott tolem egy szep cserepet is.
Holnapra mar kesz a menu, nagyon finom unnepi ebedet keszitek, majd mozi vagy bowling, es este keson tuzijatek.(ha el nem mossa  az eso..ne mossa mar el...)5 comments:

 1. Önkényes lakásfoglaló mókusok :)

  lehet, hogy kiástátok a csatabárdot a mókusokkal, de olyan aranyos az a kis pindurka ott a kerítés tetején :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lakbert fogok kitalalni:))

   Mar eszembe jutott , a masik hazban a neni mondta, hogy a fold tetejet babapuderral szorjam meg, akkor nem fogjak kiasni.Na majd potolom osszel.Mindenre van megoldas:)

   Delete
  2. most azon törtem a fejem, vajon mit csinál a babapúder, hogy elriasztja a mókust...lehet ahogy szaglászik ott, felszippantja és az riasztja el?
   na ezt már sosem fogom megtudni :) mindenesetre ha beválik, akkor szórd csak ki, ártani nem ártasz vele, ha meg használ, elérte a célját :)

   Delete
  3. Igen, jol sejted! az illat miatt nem kapar, ez veszi el a kedvet az evestol:)Gondolom olyan, mintha mi valami parfummel befujnank a levest:D
   Osszel hasznalni fogom.

   Delete
 2. Erika:) elkepzeltem egy vandrobottal es batyuval a kicsit, ahogy utba iranyitom:)
  Koszonom! a neninek majd tolmacsolom a dicseretet, ha arra jarunk.
  Lesz tuzijatek, ugy tunik nem lesz eso:)
  Koszonom, viszont!:)

  ReplyDelete