Thursday, May 15, 2014

reggeli nosztalgia...

 Ismet bebizonyitottam magamnak, hogy az ember az, amit maga kore vonz, kiepit szep lassan.Korulnez magan , s kap egy tukorkepet.
A belvarosi haz, foldszinten uzlettel, betonozott udvarral rideg, baratsagtalan volt.Meg tavaly is.A parkolas az udvarban van, 4 autonyi hely+ le lepcsovel, szint elteressel meg egy keves, de sehogy nincs novenyeknek, viragoknak hely, csak a kerites menten.Probalom feloltoztetni, felviragoztatni.Tobb kevesebb sikerrel.


A mokusokkal kiastuk a csatabardot, ismet, mert hiaba etetem oket, nekik semmi nem eleg, a viraghagymakat is akarjak.80 db tulipanhagymabol rekord keves, jo ha osszesen 6 viragom lesz.Nem baj.Megis kompenzal az erzes, amikor szokasos reggeli setaimon  mar 3 mokussal talalkozom az udvarban, szamtalan vereb, feketerigo mondja a magaet reggelizes kozben.Egy ket  vereb eppen otthont teremt, szorgosan epitkezeknek valahol.Remelem az avatora meghivnak.
Csupan egyetlen aprosag hianyzik, a harmattol/esotol osszahajlo fuszalak erintese a bokamrol..az elozo kertet meg orzi, meg eleg friss, elenk az emlek.6 comments:

 1. Jó a címlapfotód, szeretem. S az utolsó hol készült? Nekem nincs mókusom, a tulipánhagymáim mégsem igyekeztek. Azért a jó a ház körül a sok állat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aniko:) nekem a hagymak szepen khajtottak, de sorban lopkodtak , leragtak a levelet, illetve elharapjak, es csak a hagyma kell nekik.Mar a masik hazban is kinlodtam veluk, pedig kaptak enni rendesen.

   Az utolso kep a masik haz udvara, mezitlab setaltam mindig hajnalban ilyenkor, szerettem ahogy vizes lett a labam.Ilyen kis fat 5 db-t ultettem,

   Delete
 2. Mar ez az udvar is elettel teli tolem, a novenyektol es az allatoktol.Szeretem:)

  ReplyDelete
 3. Kedves ez a kis virágos sarok,tényleg tükrözi a tulajdonos kedvességét..Szépek a virágaid..a tulipán is..csibész mókusai, lehet a tulipánhagyma valami őrült jó ritka csemege nekik...

  ReplyDelete
 4. Ágnes, jó egy kicsit nosztalgiázni, ugye? Érzem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nagyon jo, jol erzed:) Ma mar a tuzpiros cardinal is megjelent, tavaly mosomedve is volt, teljes a csapat, ami a masik hazban volt:)

   Delete