Wednesday, December 11, 2013

majdnem hógömb..


..meg csak tiz nap mulva kezdodik a tel, de hozzank mar alattomosan bekuszott, a sarkvideki levego -21 fokot hozott, tuloltozott embereket, akik csak sietnek, nem latnak, nem neznek, nem hallanak.
Ismet jegviragos az ablak, ismet nehezen tornek utat a kemenyek fustjei,ismet vibral a levego, benne foglalva a merevseget, a torekenyseget ellentmondasosan.
Neha bolondul havazni kezd, majd ahogy elkezdte ugy hagyja abba.
Pillanatnyi varakozasoknal fejben forditok, irok, valaszolok, leltarozok a konyhamban, a hutomben, a fejemben, ajandekot keszitek es kozben megelem a korulottem eloket.
Tavaly tul  keson ebredt bennem hogomb utani vagyam, sehol nem kaptam, vagy csak nem mentem eleg  messzire utana.
Az iden mindenutt van, de vagy nem gomb alaku, vagy fekete szinu, vagy erthetetlenul meretezett.
Aztan keszitettem en egyet, talpas poharbol, kis fenyovel alatta egy ajandekdoboz es sok ho.A pohar talpara szolid masnit kotottem, ajandeknak szanom.


*foto a netrol

4 comments:

 1. elfelejtettem írni: a gömböd sokkal szebb, mint a bolti, mert azt Te készítetted! :)

  ReplyDelete
 2. Mara meg hidegebb lett, most valahogy nem esik jol, korai, pedig nincs bajom a hideggel.
  Jol feloltozunk:)
  Viszont evek ota meg megfazva sem voltam.

  ReplyDelete
 3. Micsoda szuper ötlet!!!!! és műhó van benne? és a pohár széle mitől havas?Én itt várom már a hideget, de azért 21 fok az brrrrr!!! A jégvirág az ablakunkon utoljára gyerekkoromban volt.:)gyönyörű!

  ReplyDelete
 4. Kosoznom Rozsa!:) neten talaltam az alapotletet, es valoban 10 perc alatt kesz volt.Nagyon szep ajandek, en biztosan orulnek ha ilyet kapnek:))

  ReplyDelete