Friday, December 13, 2013

csokoládé..


..hajnal van, nem tudok aludni, az elmult hetekben tortent sok josag nem enged.Ugy tunik az orom, boldogsag sem hagyja az embert nyugton.
A korai cudar hideg kesztetest ebreszt bennem arra,amit egyebkent is szeretek, jatszani.Jatszani azt, hogy a Dr Zsivago filmet elem meg a napjaimban, kezdve a pillanattal, amikor kilepek a hazbol, az elso belegzes, ahogy erzem az orromban megdermedni a beszippantott levegot.Csak nehany lepes , megis teljesen aterzem, atelem a filmben lattatott fagyott , de nagyon szep vilagot.A jeges hidegsegnek van egyfele eleganciaja.Meg a csizma sarkanak is masabb a koppanasa, olyan zavaro, fulet banto.A torekenyseget lazitja,oldja megha fulet sertoen is.
Tegnap este forro csokival kenyeztettem a csaladom, azon belul jomagam is.Ilyen bogrevel a kezunkben, bajusszal az ajkunk folott, jo es igazan konnyu Dr Zsivagoban szerepelni.Utolso pillantban megis masik filmre voksoltam, a Csokoladera.


"ne abban merjuk a josagot , mit nem csinalunk, kitol mitol hataroljuk el magunkat, de merjuk abban, amit megprobalunk, amit megelunk, akikkel kotodunk" sebtiben igy forditom a film vegen levo predikacio gondolatat.Mennyire igaz.









forro csoki recept:
egy tabla fozo csoki,70% kakao tartalmu
1 vanilia cukor
1 dl tejszin
fel liter +-
csipetnyi chili por
csipetnyi so
cukor izles szerint

A csokit apro darabokra torve goz folott felolvasztom, majd hozzaadom a tejszint a tejet a fuszereket, forraspontig melegitem, bogrekbe ontom.Nagyon finom.