Saturday, December 21, 2013

fiúk között..


 ...az adventi idoszakot ha sutiben merhetnem, igen kimagasloan allna, nem csak a mennyisege miatt, de a sokfelesege miatt is.
Ha a merleg masik serpenyojebe szeretetet tennek, amit adtam, kaptam, egyensulyban allna.
Nem akartam, nem szerettem volna, de torekedtem arra, hogy senkit ne bantsak meg veletlenul sem, ne biraljak, ne kritizaljak, ne elvarjak, ne merlegeljek, csak vigyen a sok melegseggel atfutott hangulat..es vitt.Mert igenis kell sok sok ismertetoje annak,hogy mas ilyenkor minden es mindenki, es persze teljesen nem azt foglalja magaba, hogy csak ilyenkor szeretunk, mert nem, de ilyenkor mashogyan, maskent..femjelezze az advent idoszakat ez is.
Ma a konyhaba vitt ismet, es bar ilyenkor mindig oriasi hiany feszul  bennem a noi-lany rokonaim utan, noverem, unokahugom, keresztlanyom, anyosom, sogornom...egeszen precizen fogalmazva azok az egyutt  toltott idoszakok hianyoznak, amikor egyutt sutottunk, nevettunk...es merthat en fiukkal vagyok korbeveve, nem szoktam panaszkodni, mert nagyon figyelmesek, sokat adnak, nem csak ilyenkor..de ma , keres  nelkul volt dio pucolas, nem en kezdemenyezesemre volt tanc a konyhaban, es ma nem a hutoajtoval( a ferjemmel)..onkentes kostolasok, dicseretek halmaza...meses nap volt, teljesen karacsonyi..
Sutes kozben ujitottam is, kitalaltam egy dios-csokis kifli receptet.
B. azt mondta:anya ez teljesen nem rossz...majd eltunt egy kistanyernyival:)

Dios-csokis kifli recept
40 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 vanilias cukor
2 tojassargaja+1  keneshez
1 dl tej
2 dkg eleszto
15 dkg daralt dio+8 dkg cukor+ 1 citrom reszelt heja+ 2 dl tej
3 evokanal kakaopor+ 4 evokanal cukor+1 vaniliascukor+viz

Az elesztot langyos cukros tejben felfuttatjuk, kozben a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd melyedest keszitunk, ebbe ontjuk, ehhez adjuk a tojassargaval elkevert cukrot es osszegyurjuk alaposan.Hutobe tesszuk.
A tejet felforraljuk es ebbe tesszukma  cukorral, citromhejjal, elkevert diot, majd kihutjuk.
A kakaoporbol, cukorbol keves vizzel csokimasszat fozunk, kihutjuk. Osszekeverjuk a diosmasszaval.
A tesztat kinyujtjuk, evekonyra, haromszogalakura vagjuk, megtoltjuk a diso csokis masszaval, foltekerjuk a szels vegevel indulva, es helyes kifliket kapunk.Tetejet tojassargaval megkenjuk, kozepes homersekleten aranyszinure sutjuk.Melegen es hidegen is nagyon finom.
Legkozelebb eleszto nelkul, omlos tesztabol fogom elkesziteni.

5 comments:

  1. Szerintem az a legjobb minőségmérő, ha semmi perc alatt elfogy a sütid, amit készítesz :D és nem győzöd újra gyártani:)

    Megértem mi hiányzik Neked a konyhában való ténykedésnél...én is elvagyok a konyhában, szeretek ott sürögni-forogni, de mikor itthon a két kuktám:)), teljesen más a hangulat, mindenki csinálja a maga kis feladatát, közben megy a hülyéskedés, a család egyetlen férfitagja simán ki van rekesztve olyankor, mert csak láb alatt van:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orsika:) nalunk mindig semmi perc alatt fogy el:D

      Jol irtad, jol latod mi hianyzik nekem..neha jo lenne lanyok kozott bolondozni, de a tegnapi nap a fiukkal is szep volt.Maguktol kinalkoztak, igazan nem panaszkodhatom.Nekem fontos ilynekor, hogy ne egyedul legyek a konyhaban, ugy nem lenne valami karacsonyi:)

      Delete
  2. Ha gyorsan elfogy a süti, csakis finom lehet, nagyszerű recept! Áldott, Békés Karácsonyt az egész családnak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. M.rita:) probald majd egyszer ki, a dio csokivale gyebkent is mar jol hangzik, nagyon finom lett.

      Nagyon koszonom a kivansagod, es viszont kivanok Nagyon Boldog Karacsonyt Neked,Szeretteidnek!

      puszillak:)

      Delete
  3. :)) Oooo ez olyan ismeros Aniko:)nalunk szinte mindig igy van, ezert nevezem az elosutest fozest foprobaknak:D

    ReplyDelete