Saturday, June 2, 2012

zöld esernyő...


...valami kulonleges van a zoldben, a zold szinben, csakugy, mint az esoben, ahogy csurog le az ablakon, mintha sirna napok ota.Majd hirtelen felhot szakit a  Nap, atsut, atvilagit, ilyenkor ugy latom, mint a kisgyermek, amikor meg konnyes a szeme, de szaja mar nevetesre gorbul, megvigasztalodott.
Mint en magam.A zold a remeny szine is, mondjak.Vettem egy zold szinu esernyot magamnak, csodalatosan szep, hosszu, karcsu, hosszitott hegyes vege van, kecsesen nyulo fogantyuja ivelodik, eppen jo a fogasa.Ulok a kuckomban a nyitott esernyovel, olvasok.
Olvasom Liv Ullmann:Valasztasok cimu konyvet, es szabadnak erzem magam, mint O a sziklan, ahogy letekint az ocean hullamaira.A sziklak repedeseiben nincs viz fagyva, a lelkembol is kifolyt, mert boldog vagyok.Miert ne lennek?Hiszen nincs megegy ilyen szep zold esernyoje senkifianak , es nem kell ahhoz az esoben setaljak, hogy alabujhassak...
*foto a netrol

5 comments:

 1. Nagyon kecses ernyő, a zöld szín valóban a reménység színe.

  ReplyDelete
 2. Nagyon kecses ernyő, a zöld szín valóban a reménység színe.

  ReplyDelete
 3. Sajnos ez nem az en ernyom, bar ez is nagyon mutatos darab:)a gepem tonkremet, a usb pontosan, igy most egy idieg nem tudok fotozni:(
  A zold az orok kedvenc szinem.:)

  ReplyDelete
 4. Ági, régen nem tudtalak olvasni,mostanában be sem tudtam kapcsolni a gépet. A tanévzárás utolsó hajrája zajlik, iskolában , óvodában!
  De a zöld esernyőre jó, hogy rábukkantam , te leszel a legszebb az esőben!
  Nyári esőben, zöld esernyővel!!!!
  Most olvastam el a többi írásod is, megint nagyon szívhezszólóan írtál Anyukádról!
  Szép hétvégét, talán egy kis esőt is kívánok, de csak az esernyő miatt!!!! Puszillak!

  ReplyDelete
 5. Judit:))

  Gondolom mar varod te is a pihenest:)majd utan amilyen jo lesz olvasni, nem csinalni semmit.En is egy ilyenre keszulok hosszabban is.
  Az ernyo sajnalom, hogy nem jo a gepem, es enm tudom a valodi fotot tenni, de tenyleg nagyon szep,e s esik:))napok ota.
  Koszonom a kedves szavaid!

  puszillak, es tarts ki, nemsokara vege:))

  ReplyDelete