Tuesday, January 25, 2011

kanadai kamaszok...

...a kozepiskolakban vizsgaidoszak van, ilyenkor nincs iskolabusz.Az elmult napokban koszontott be hozzank az elso igazan sarkvideki levego, reggelente -22 fokot merunk alapbol, es erre jon a szelben mert, ami soha nem hanyagolhato el, ma -28 volt.Igazan nem panaszkodtam soha, reg megszoktam az itteni telet, szeretni meg mindig szerettem. Kulonosen ha osszehasonlitom mondjuk Montreallal, vagy Quebec city, ahol -40 , -44 volt ma.Olvasas kozben ki is melegedtem a kolunbsegtol.Dehogy visszaterjek B.ra, ma hiv, hogy hozzam haza, megirta a vizsgat, az iskolaval szembeni oldalon var, egy ejjel nappali elott a barataival. Meglatom oket, ahogy allnak, es slushy-t szivnak szivoszallal, mintha nem is tel lenne es nem is -28..dudalok es nevetek, mintha csak magam latnam benne. Azert megemlitem,- kisse megorultetek ebben az idoben jeges italt inni?- A baratom vette, valaszol.-Vissza is utasithattad volna, mondom.-Nem akartam megserteni,- valaszolja olyan hangsullyal es nez ram, hogy miefele barat lehetek en, ha ilyet tennek:)

slushy:gyumolccsel vagy cola izu van, izesitett felig fagyos, jeges szlorp.

6 comments:

 1. :)))) ez tetszett :) Látom magam előtt az arcát :)
  Brrr, én viszont nem szeretem a hideget, valahogy a melegebb időhöz jobban húzok :) Igaz, a hóban is elvan az ember, és gyönyörű a táj. Csak a locspocs ne lenne utána. Puszi

  ReplyDelete
 2. Az itthoni kamaszok is ilyenek, dacolnak a hideggel. A múlt napok valamelyikén fagylaltozni mentek néhányan, meg is kívántam... :)

  ReplyDelete
 3. Sziasztok! Merci:)Virag:)Joe:)

  Csak egy gondolatom van:fiatalsag, bolondsag:)

  ja es tiszta anyja-fia, apja is, de anyja csinalt hasonlokat:))

  Szep napot Nektek:)

  ReplyDelete
 4. Átfogalmaznám: fiatalság, boldogság?

  ReplyDelete
 5. Szia Apa54:)

  Igen, jo ugy is, de bizom benne marad kesobbre is a boldogsagbol:)

  ReplyDelete