Sunday, November 14, 2010

(nem)material girl..


Az egyik most latott film kapcsan azon gondolkodtam el, vajon az anyak(tisztelet a kivetelnek) miert kepzelik azt, hogy a lanyuk csak anyagilag rendezett, diplomas, esetleg tobb diplomas ferfi oldalan lehetnek boldogok? Hol van az emberi ertek?egy nincstelen ferfi nem birhat olyan ertekekkel, amit csak mellette talal meg?ezek az anyak vajon sajat eletuket akarjak ujra elni a lanyukban, es ugynevezett megbanast gyakorolnak, miszerint ok adtak lehetoseget a vagyontalannak, a nem diplomasnak es megis zatonyra futottak, akkor a lanyuk ne essen ugyanabba a hibaba.Miert akarjak felnottek, kozepkoru, nem idos emberek masok, sajat gyerekuk, akik a legfontosabb kell az eletukben legyen, leelni , illetve megirni a forgatokonyvet az eletukhoz? A penz devalvalodik, napjainkban egyre szembetunobben tunnek el , tunnek le olyan emberek (akiket csak a penz tartott magasban), akikrol korabban senki nem hitte volna.Az ember , ha erteket hordoz, soha nem fog leertekelodni.Ha ket ember ugyanazt az erteknemet birtokolja, a vilaggal kepes szembeszallni. Egyaltalan nem is ertem hogy lehetne egy fiatal 20-as eveiben jaro fiunak, ferfinak mindaz, amit egyes anyukak elvarnak, elkepzelnek, szinte szamon kernek. Miert hiszi sok ember, hogy a sajat hibajat ilyen modon fogja korrigalni.Miert hiszi azt egy kozepkoru ember, hogy a penzen mulott.A penz csak az elmult evtizedekben kapott ekkora foszerepet, es meg nehany evtized es el is fog tunni...

3 comments:

 1. Látod,már megint olyasmiről irsz,ami engem is foglalkoztat.A pénz!Az emberek nem veszik észre,hogy értékeket nem csak pénzben lehet kifejezni.Szerintem ezért akarják az anyák pénzes pasihoz tukmálni a lányukat,mert az egyetlen érték a pénz.A legszörnyűbb,mikor egy anya is már csak pénzben tudja kifejezni az álitólagos szeretetét a gyereke iránt.A legnagyobb hülyeség az egészben,hogy az ilyen szülők még szeretetet,tiszteletet és támogatást várnának gyerekeiktől öreg korukra.
  Hú,ez most egy kicsit sok volt!

  ReplyDelete
 2. Szias Ágnes! HUUU! Ha én most mesélnék a saját életemből részleteket!!:-)))Még most is mennek néha kavarások...:-((( Én nagyon szeretném, ha bizonyos dolgokat másképpen tudnák csinálni...és remélem sikerülni is fog!!:-)))
  Szép napot!

  ui.: Miért tudsz Te mindig ilyen jó "témákat" ilyen klasszul "becsomagolni"??:-)))

  ReplyDelete
 3. Szep hetfot lanyok:)

  Artemis ne fogd vissza magad, tetszik, hogy ugynaugy latjuk:)En is ugy kepzelem az igazan ertekes dolgok nem megvasarolhatok, talan sokan a penzzel ezt probaljak potolni.Egy eletvitel, felfogas hatalmas kincs tud lenni.Es meg csak a z sincs, hogy a boltban kersz belole 20 dkg-t:)

  Csilla szerintem sikerulni fog maskent csinalnod:)
  Az igazsag nem tudom hogy allnak ossze a mondatok, de pillanat muve es csak par perc alatt leirom, hogy ne veszitsem el:)
  Az meg kulon orom, hogy van kikkel megosztani meg ilyen feluleten is:)
  Izgatottan varom a sorsolas eredmenyet:D

  ReplyDelete