Sunday, May 27, 2012

ünnep...


...aki tavol el a szulohazatol, annak a fele szive visszamarad orokre.Mindig eszebe jut az unnep, az otthoni unnepek hangulata, lathatatlan lepelkent oleli korbe.A lelke is  unnepibe oltozott.
Evek mulasaval uj unnepek szuletnek, mert emlekekbol nem lehet taplalkozni egy eleten at.Szuksegunk van az uj, magunk szulte unnepeinkre is.
Szeretem az unnepeket, az unnepi pillanatokat,mert  megszakitjak, szeppe teszik a  hetkoznapokat.Meg is ragadok minden alkalmat az unneplesre igy.Neha olyat is kitalalok, hogy megunneplek egy hetkoznapot, ami csak az enyem.Elo vehetem legszebb ruhamat, megallithatom az idot, feltoltodom az ujult folytatashoz.
Mashogy, masmikor, masokkal korulveve unnepelunk.Van akinek eleg az a nap,az a pillanat, masok mar elore keszulodnek.Kell a szep ruha, az unneplos, kell az osszejovetel, az ossze-hovatartozas megelese.Kellenek az udvozlo olelesek, oromok,mosolyok a szeretet.
Kell mindez , nagyon kell, egyre jobban kell.Most, amikor olyan nagyon osszemosodtak a napok, a hetvegek, amikor elveszett a vasarnap unnepi hangulata, most igazan szuksegunk van minden unnepunkre.A vasarnap a csalad unnepe is volt.
Egy egy unnep, a szeretteink viszonlatasa, az egymassal valo torodes, az odafigyeles ad ertelmet annak, amiert erdemes elni...es tudom, hogy nagyon sokszor irtam le az unnep szot, de nem elegszer..:)


Szep Punkosd hetfot kivanok !






*foto a netrol

** mi itt nem unnepeljuk(csak en)