Wednesday, May 2, 2012
nyughatatlanul...
..azt hiszem a nyughatatlan jelzot lassan el kell fogadnom.Bar nem a szo elso hallasra ertelmeben vagyok az.Mindig kell valami, amin dolgozom.Fejben is es a gyakorlatban is.
Az epiteszeket dicserte, magyarazta ,mennyire irigyli oket, mert hagynak maguk utan nyomot.Akar evszazadokon at is.Ez is bogarat tett a fulembe, hogy valamit en is szeretnek:)ha nem is vagyok hires epitesz vagy hires szakacs, de nalam nagyob szenvedellyel senki nem foz, inyenc vagyok( igazi gourmand), de barmikor fozok csak azert, hogy lassam a hatast,az izek gyozelmet masokon, csaladomon, baratokon, meg idegenen is.
Amikor megneztem a filmet(Julie &Julia), es egy baratnom is megnezte, aki Floridaban el, azonnal folhivott es kuncogva mondta, hogy en vagyok Julie:) ezen mosolyogtam, mert valoban ereztem szalakat, kotodtem erosen.Meg is neztem nehanyszor a filmet, nem csak egyszer.
Aztan azonnal eszembe jutott, mi lenne, ha en is megcsinalnam? miert csak a francia konyha emlitesre melto, hogy meg film is keszul? miert ne lehetne a magyar is?ezer izu a konyhank, a gasztronomia vilagaban, versenyeken amikor olvasom, elokelo helyezeseket erunk el.Majd tegnap a paprikas krumplival jatszottam, garden salatat tettem melle,itt mindenhez salatat esznek.Miert ne lehetne a paprikas krumplinkhoz is? (nagyon finom volt)
Kesobb olvasgatva talaltam egy oldalt, ahol egyszeru de elegans ragukent emlitik..ez adta meg azt hiszem az utolso lokest.
Van egy ezereves szakacskonyvem, latszik is rajta.A noveremtol kaptam ajandekba, es mar vegig foztem, meg a somloi es a vargabeles is elkeszult.Talan egy ket szarnyas recept maradt ki.
A konyv cime:104 Hires Magyar Recept
Fogok nyitni egy blogot, az osszes szereplo receptet vegig fozom, postolom, majd kulon leforditom, es konyvben kinyomtatom es terjesztem...mert nyomot hagyni, epiteni, ismertetni ,jo, es nagyon szep.
Igen, igy fogom csinalni.
So stay tuned folks:)coming soon:104 Famous Hungarian Recipes