Wednesday, February 5, 2014

a beteg férj...


...meg a lepeseit is megtanulod annak a masiknak, akivel elsz.A lepesei arnyalatait is, hiszen sokfele van, eppen ugy, mint egy nevetesnek is.Hetfon betegen jott haza a ferjem, elarultak a leptei, egeszen lassuak, darabosak, gyengultek voltak.Nem kellett mondania semmit, levettem a kabatjat, meleg levest kapott, majd a nappaliban dolt le, ahol alaposan betakartam.Aztan kozel huztam a fotelt es leultem melle, nem csinaltam semmit, csak hallgattam a szuszogasat.Egy nemreg latott festmeny jutott eszembe, Maximov: a beteg ferj.
Olyan szomoru az a kep,   megejto.
Csak ultem es csapongtam gondolatban, ujra es ujra jatszottam fejben a hatso kertet, a melegen suto napsugarakat, ahogy olvadt a jeg, jatekosan csopogtek az olvadt cseppek.A fejemen is koppant nehany, de nem bantam, mert tavaszt igero volt.
Es persze mara mindebbol mar semmi nem maradt, mar nyoma sincs a tavasznak, csak a jokedvem a regi, a ferjem jobban van.

8 comments:

 1. Ez a kép nagyon szomorú,mert valószínüleg halál a vége a történetnek.
  De a te férjed jobban van a gondoskodásodnak köszönhetően!!!!

  Mi van a kertészettel?????????????

  ReplyDelete
 2. Koszi Orsika:) mar jol van, csak megfazas volt, de nehol olyan, ahogy nalad olvastam:))
  En hetfon nagyon boldogan jottem haza, sutott a Nap, olvadt minden, es meleg volt..aztan kedre irt vihar elmaradt, na de tegnap bepotolta magat:)
  Megis a mai -20 fok ellenere is bizakodo vagok, mert mar a tavasz fele megyunk erosen!:)

  ReplyDelete
 3. jó egészséget kívánok, és a tél enyhülését
  :)*

  ReplyDelete
 4. Bizony, bizony, idővel már a lépteiről tudjuk, hogy baj van, én már mikor látom jönni haza, azt is érzem milyen kedve van, jó egészséget kívánok a férjednek és minél előbb a tavaszt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koszonom Neked Rozsa, a ferjem neveben is!:) en egyetlen szotol a telefonban is tudom, hogy milyen a hangulat:)) a vihar, amirol irtam, vegulis tegnap kesessel, de megerkezett.Hosszu ez a tel!:)

   puszi, szia:)

   Delete
 5. Ez legyen a szemed előtt:
  "Ha egyszer tavasz akar lenni: az összes jégpáncélok hiába erőlködnek és tiltakoznak."
  Juhász Gyula

  :)

  ReplyDelete
 6. Ó, Ágnes itt két nap alatt a jégpáncél már csak emlék. Pedig volt rendesen, bízzunk már a jobb időben ott is, itt is.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aniko:) en nagyon bizakodo vagyok de a tenyek: szerdan varos lezaras volt, 11 kor haza lettunk kuldve..azota -20 fok van, es elore ket hetre is ennyit irnak:)De tudom, hogy lesz tavasz!:)

   puszi:)

   Delete