Thursday, October 1, 2009

tökmag



Idejet sem tudom mikor, arrol olvastam, hogy valamelyik skandinav orszagban a baba szuletese utan varnak 2 evet, es figyelik kozben a viselkedesi jellemzoket, aszerint nevezik el, es csak akkor kap vegleges nevet.Ellentetben a szamomra ismert orszagokkal, ahol azonnal .
Ilyen becenevet kapott B., a hivatalosan sehol nem jegyzett "tökmag" nevet, amit csak en jegyzek, na es persze O.
B. 4 honapos volt, amikor eloszor repult, utazott vonaton, 3 evesen hajozott.Elerte a komoly 4 eves kort, amikor eloszor tomegkozlekedesi jarmure kerult.Ez szinte azonnal kiderult, hogy eloszor fordul elo kek buszon, miutan folszalltunk, folhaborodottan kozolte velem, hogy valakiknek eladtak a hely-jegyunket.5 perccel kesobb pedig kerte, hogy kiserjem el a furdoszobaba:)Ezen meg most is jot derulok.
Emlekszem Anyukam szornyulkodesere, nagyon nem helyeselte a tokmag nevet..ami valojaban egy kedves kicsinyites, hiszen akkora volt majdnem a kezemben B.amikor eloszor tarthattam.
Azt gondolom a becenev, vagy adott nev, esetleg keresztnev, nem csak a viselkedestol lesz kedves..attol ahogy mondjuk, ahogy kozben osszenezunk, a hangszin melegsegetol, esetleg hidegsegetol..nagyon kifejezo lehet egy nev, 6 betu..tökmag, az en 180 cm-es kis tökmagom.