Friday, February 8, 2019

taco vacsora,amaryllis , hideg...

 Az utobbi idoben eleg sok 18-ik szazadbeli amerikai filmet lattam, fokent farmerek eleterol szolot.
Az orszag belsejeben elnek, keves a viz es egyeb mas gondokkal kuzdve tengetik napjaikat.Az egyikben meghal a feleseg masodik gyermeke szulese kozben, a ferj egyedul marad egy hatevessel es egy ujszulottel.Nehany evvel kesobb feleseget keres, hirdetest ad fel.Abban az idoben ez allitolag gyakori volt, ahol gyerekek maradtak, ajanlasra , majdnem ugy irnam szuksegbol, hazasodtak.Jelentkezik egy no a keleti partrol, ahol van viz, minden zold, es egyaltalan sokkal fejlettebb elet van.Egy honapban egyeznek meg, annyi a probaido.Az erkolcs akkor meg az egeket erte, kulon alszanak, gyakorlatilag ismerkednek egymassal.Ami engem igazan megkapott, a gyerekek..foleg a kisebb , egy kisfiu..minden elejtett szoba, mondatba kapaszkodik..mondja a noverenek..hallottad ezt mondta, osszel, meg jovore..ugye akkor marad?
A ferfi vasarolni megy, megkerdezi mit hozzon.. kek, szurke, zoldszinu fonalat..mondja a no..mert az ocean, hol kek, hol szurke, hol zold.
En egy hatalmas to mellett elek, amit akar tengernek is nevezhetnek.Meg soha nem szedtem igy csokorba a szineit, pedig millio foto keszult, amikor kek, szurke, vagy zold.Tetszik nagyon:)
Ma mexikoit ettunk, Taco a neve.Egy kukoricalisztbol keszult  kagyloba toltunk daralthust, specialis taco izesitessel elkeszitve..erre jon a  salata, hagyma, paprika, paradicsom, salsa szosz, tejfol es reszelt sajt.Ezeket persze lehet varialni, ki mit szeret.
Az idojaras ma szellokesekkel tombolta ki magat es hideg van, enyhen havazott is.Vegre felhuzhattam  az uj csizmam, mert legalabb a latyak folszaradt a nagy szel hatasara.
Varom a hetveget, remelem jo sokat fogok aludni, meg filmezni, meg aludni:)
ja es viragzik az amaryllis..most eloszor a sok eves probalkozas utan..hatha egyszer ho es gyongyviragom is lesz..wishful thinking, az vagyok en mindig...joejt:)