Saturday, November 17, 2018

heti beszámoló...

 Mig maskor altalaban ut kozben valtozik mindig minden, a programok, az elore elkepzelt tervek, neha tobbszor is egy uton, most mar indulaskor megtortent.Csili annyira sirt, hogy nem lehetett itthon hagyni.A hercegno (Bambi) csak nezett a hatalmas ozike szemeivel, de fekudt az agyaban.Panda jot evett, megkapta a simogatasat es meg el is koszont..jarj szerencsevel, vagy visszavarlak..valami ilyesmit mondhatott.A madarak meg aludtak, hajnal fel 5 kor indultunk.

Pici hazanknak osszesen 5 konzulatusa van Kanadaban..ebbol harom tiszteletbeli statuszban szerepel, amit most nem tudom mit is takar egeszen pontosan..a legtobb szolgaltatast az ottawai biztositja, meg az elhunyt hazaszallitasat is.
Mi kettos allampolgarok vagyunk, ami azt jelenti a szo teljes  ertelmeben, megvan minden otthoni dokumentumunk is, azt mentunk ervenyesiteni ..a szig. lejart.
Online kellett idopontot foglalni, masnap de.11-re kaptunk.Kevessel elotte erkeztunk meg a fovarosba, mely  Ontarioban ugyan, de a francia tartomany hataran terul el.Nem tul nagy varos, alig egy millioan lakjak, a diplomaciai negyedben jartunk.Kellemetlen hideg volt, -12 , nem setalo, varosnezo ido, foleg nem egy csivavanak.Tehat  eppen csak a Parlamentet fotoztam le, nehany utcakepet, es mivel egyszer meg vissza kell ternunk a kozeljovben, remelhetoleg addigra korcsolyakesz lesz a Rideau csatorna is, megvan az  ujabb igerete az ott toltendo idonek.


Nem szoktam google review-t irni, csak olvasni.Ha most irnek, a kovetsegi ellatasra maximalis 5 csillagot adnek.Nagyon kedvesek, precizek, gyorsak voltak.A  velemenyek szubjektivek, szerintem fugg az egyen felkeszultsegetol, az o viselkedesetol is, egyfele kolcsonhatas alakul ki.
Nagyon ritka az, amikor igazan mindegy mit es hogy csinalok, a masik fel marad negativ, ellenszenves.


1200 km-t vezettunk oda vissza osszesen, este 6 kor voltunk itthon.Ha vissza tudnek menni idoben, egyszer orommel szamolnam ki az eletunkben megtett kilometereket:) csak ugy, mint a varakozasoket is.Egyfele rekord lehetne.


Masnap ujabb nagy tavolsag kovetkezett, ha kisebb is, mint az ottawai, majd  keso delutan megerkezett az elso hovihar, meg idoben hazaertunk.Jo mennyisegu havat kaptunk, kb 10-15 cm-t, aminek mara mar csak a bevasarlokozpontok parkoloiban tornyosult piszkos hotomeg az emlekezetetoje.Varosban utalom a havat...olyan elvesztegetett az egesz.Irtam mar sokszor,ha tehetnem a havazast csak videkekre terelnem, ahol utana napokig , hetekig feledhetetlen latvanyt adna.


A konyhai naptarba 25-e van bejelolve, evvegi nagytakaritasra, ebben az udvar a haz is benne van.Ugy kepzeltem a vegen, keso delutan kinti fozessel zarjuk, a napot, az oszt...ebbe a havazas kisse belezavart, az ujabb falavellel teli zsakok, az egyeb nyari darabok meg kint vannak...nem baj, a kedvem nem vette el:)


*ez az epulet a magyar konzulatus Ottawaban
 *nehany varoskep









 Csilikem szinte vegig aludt
 a masnapi esti havazas