Friday, September 24, 2010

őszi ölelés...



Az oleles az egy olyan fizikalis erintkezes,(nem kizarolagosan szexualis) amely kifejez egyarant jokedvet, szomorusagot. Karunkkal atoleljuk egymast, nehol zarodik is, egy derekon vagy egy nyakon , amikor korbekulcsoljuk.Az egyik leggyakoribb erzelmi kifejezes embereknel. Lehet ez hatartalan orom egy sportesemenyen, egy regen latott udvozlese palyaudvaron, repuloteren, egy biztonsagot nyujto erzes szomorusag, fajdalom eseten. Nem is tudok masik ilyet emliteni, ami mindket hangulatban egyarant jot ad.Szinte a legtobb kulturaban , vallasban jelen van, ugyanugy hasznaljak. Az oleles fejlesztett formaja, az osszebujas, ami azt jelenti, hogy a par egy iranyba tekint , az olelo az olelt szemely hataval erintkezik.Ez idoigenyes , nem csak egy pillanatnyi hangulatot kifejezo.
Kevesen tudjuk, hogy a kutyusunk, aki elviseli ezt, de nem boldog, allitolag lekezeljuk vele, az ereje van degradalva.Pedig milyen szepen turik, azt hinnenk orulnek. Mondjuk ezzel a megallapitassal ugy vagyok, mint a galambokrol olvasott cikkel, hogy a galambparok is csaljak egymast, nem csak az emberek.A legszerelmesebb galamb is felreturbekol.Hogy ezt hogy tudtak folmerni es kinek a pihent agyaban szuletett meg egyaltalan a kezdemenyezes, nincs forrasom.
Ha jol emlekszem, talan Juliusban van a nemzetkozi oleles napja, de ennel az erintkezesnel igazan nem kell idopontra hagyatkoznunk.En eleg olelos tipus vagyok, lehet ezert alacsony a vernyomasom?csokkento hatasa van , kifejezetten noknel.Ket napig nem olelkezem, maris rendezodik mindenfele pirula nelkul :)

Ma 31 fok van itt felenk, megkezdodott az indian nyar.Amikor kilepek a kertbe a juharfanak van egy lenyulo aga, ami eddig csak ott az a resz piros, olyan ebbol a szogbol nezve, mintha nyujtana nekem egy csokrot.Korbeolelnem a fam derekat, de nem birom, legalabb 75 eves .

Meg csak en vagyok itton, a kutyakat korbeoleltem mar, de erzem B.aki mindjart betoppan, sem ussza meg az en indian nyaras olelos kedvu napom.
Sot , kuldok egy olelest mindenkinek, de muszaj figyelmeztetnem, ragalyos es kivetelesen nem baj, ha tovabb adjatok.:)