Saturday, May 6, 2017

szombat...


B. amikor kicsi volt kaptam tole egy bizsunyaklancot..olyan jo nagy muagyag golyokbol fuzve, hatalmas szivvel az elejen.Barhonnan lehetett latni akkora volt.Karacsonyra ajandekozta es nem csak az unnep idejen de utana is sokaig hordanom kellett.Mindig rakerdezett hol van, ha letettem.:)
Egy kicsit hasonlo most a madarakkal.Mindig megkerdezi, hogy ma beszeltem e hozzajuk:)) Szoval nalunk nem csak ajandekozas van,  utana figyelemmel kiseres.Nem egyszeru az eletunk..de nem cserelnem el.
Ma mar jo nap volt az eso ellenere.Tudomasul vettem, hogy esik, esni fog valami belathatatlan ideig.Az eso olyan lett, mint a fogmosas, vagy a reggeli ital, legyen az tea vagy cappuccino.Tehat jobb, ha elfogadom, beepitem a napjaimba .Persze ehhez kellett, hogy kialudjam magam vegre, a reggeli fotozas, latni, ahogy masok esoben is futnak.Nem all meg az elet , es kulonben is , lakhatnek Seattle-ban, ahol az ev nagy reszeben esik .
Lattam reggel koran az anya Hattyut a feszken, gondosan magasitotta megint.Lattam ahogy a  fiu Hattyu elkergeti a vadlibat, aki csak a vizre le akart szallni.Majd a fiu Hattyu kozel uszott a parjahoz, megnyugtatta, uljon csak nyugodtan o vigyaz ra.Nagyon nagyon szep volt.


Es vegul irok arrol, hogy hianyzik az Anyu, nem csak azert mert Anyak napja van.Az anyaknak tudni kell elengedni es tudni kell ott lenni, mindig ott ahol szukseg van ra..es ezt minden anya erzi, mindig...

4 comments:

 1. Elindultam a kutyával vendégségbe, mentünk 10 métert, már láttam égen, hogy nagyon sötétek a felhők. Abban a percben eleredt. Az éjjel nem tudtam aludni, az állataidon gondolkodtam, azért kicsit félelmetes is így köztük, velük élni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aniko:) kepzeld itt meg mara kisutott a Nap, pedig esot igertek.Hideg volt, d elegalabb napos.A futes most is megy, most gazzal futunk, es egesz heten 6-7 fok lesz a max.

   Tudod veletlenul sem azert irtam, hogy nem felek, mert hivalkodo akartam lenni..nem vagyok az.Egyszeruen nem tudnek ugy elni, hogy amikor az opossum a fejem folott volt, azt megeltem, akkor utana nem merek kimenni.Vagy az oszi incidens es kisergettek..kikeszultem, mert olyan, mintha valaki iranyitana, nincs onallo lepesem.
   Azt gondolom, amikor elmeselunk valamit, pl a zitteni allatok, elmondva ha valaki nem elt igy, mindnig felelmetesebb, mint ahogy megelem.Az ember igazodik a kornyezethez, amiben el, edzodik is:) a mosomedvet pl sopruvel sozktam elkergetni:D lehet hozzaszoktam mar..de a nyaraloba a ferjem pont ilyen miatt nem enged egyedul..valami ottani farkasokrol olvasott:) azert csak el fogok menni akar egyeul is az iden.

   koszi, puszi:)

   Delete
 2. Megvan még az a bizsu nyakláncod? de nem is kérdés, már csak azért is megőrzöd, mert B.től kaptad, ugye? :)

  A hattyúkat azért (is) szeretem, mert rendkívül hűséges madarak. Életükben egyszer választanak párt és ha valamelyikük elpusztul, nem áll párba másikkal. Meg olyan gyönyörűek, a hófehér tollazatukkal, kecses alakjukkal :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Orsika:) sajnos nincs meg:((pedig annyi minden mas meg igen.Nem emlekszem mi lett a sorsa..
   A madarakkal napi 40 percet kellene beszelgetni, elarulom ennyit nem szoktam:D nincs ra idom.Minden nap szmaon vagyok kerve:)

   Engem ez a hattyu jelenseg teljesen lenyugoz..nagyon varom a kicsiket..remelem tudom majd fotozni es enm viszi el oket valami allatvedo akarmi..egy foto megerdemlek, Husvet ota szinte naponta figyelem:))az esobn nagyon sajnaltam, de ma nem esett vegre, csak hideg volt.
   Errol a monogamizmusrol en is olvastam, nagyon tetszik:) csodalatosak!

   koszi, puszi:)

   Delete